ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Το Κρεμλίνο Μόσχας

Ρωσία: Δύσκολο εγχείρημα η αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ

Οι γοργές κινήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιδιώξει την προσέγγιση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία θεωρεί ότι η αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο σε διάρκεια και δύσκολο εγχείρημα αλλά πιστεύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για να προχωρήσουν, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οι γοργές κινήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιδιώξει την προσέγγιση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Ουκρανία και τους Ευρωπαίους συμμάχους της.

«Είμαστε στην αρχική φάση της διαδρομής για την αποκατάσταση των διμερών μας σχέσεων. Ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και δύσκολος αλλά τουλάχιστον οι δύο πρόεδροι έχουν εκφράσει πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι είναι εξίσου σημαντικό να καθοριστεί εάν η Ουκρανία, που αναμένεται να έχει υψηλόβαθμες διπλωματικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία σήμερα, ενδιαφέρεται για ειρήνη ή όχι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία ανεβάζουν τη βενζίνη στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αύξηση στη βενζίνη δεν οφείλεται στις ενέργειές του κατά του Ιράν, αλλά στα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια και σε πολιτικές Δημοκρατικών πολιτειών, προκαλώντας αντιδράσεις ενόψει των εκλογών.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πρόταση ανακωχής σε ενεργειακές υποδομές στη συνάντηση με Τραμπ

Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επιδιώκοντας ανακωχή στις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές. Φόβοι στην Ουκρανία για ρωσικά πλήγματα τον χειμώνα, παρά συζητήσεις αποκλιμάκωσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρωσία και πώληση αντιαεροπορικών στην Ουκρανία

Ο Τραμπ υπέγραψε νέο νόμο που προβλέπει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, στοχεύοντας στον ενεργειακό τομέα. Ο νόμος φέρει το όνομα του εκλιπόντος γερουσιαστή Γκράχαμ, με την υποστήριξη του Ζελένσκι.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν ενέργεια

Ο Τραμπ δήλωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν η μία τους ενεργειακούς στόχους της άλλης, επισημαίνοντας πως η αύξηση τιμών στο ντίζελ οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι στο Ιράν.