ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
Καταστροφή δομών στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο. Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ρωσία: Εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον της Μικολάιφ στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση με drones στο ουκρανικό λιμάνι της Μικολάιφ στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κρίβι Ριχ. Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η πόλη σε όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον του ουκρανικού λιμανιού της Μικολάιφ στη Μαύρη Θάλασσα και της Κρίβι Ριχ, με Ουκρανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η πόλη αυτή στη διάρκεια του πολέμου.

Οι ΗΠΑ κατέληξαν χθες Τρίτη σε συμφωνίες με την Ουκρανία και τη Ρωσία για την αναστολή των επιθέσεων στη Μαύρη Θάλασσα και εναντίον των ενεργειακών υποδομών, όμως δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πώς θα τεθούν σε ισχύ.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ δήλωσε ότι νωρίς σήμερα το πρωί σημειώθηκαν έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην πόλη, ενώ νωρίτερα ο κυβερνήτης της επαρχίας είχε επισημάνει ότι επτά drones καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύκτας στον εναέριο χώρο της περιοχής.

Εξάλλου η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον της Κρίβι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές και να σημειωθούν ζημιές σε κτίρια, αν και δεν υπάρχουν θύματα, επεσήμανε ο επικεφαλής της στρατιωτική διοίκησης της πόλης, ο Ολεξάντρ Βιλκούλ.

«Προφανώς με αυτό τον τρόπο ‘θέλουν ειρήνη’ οι κατακτητές», σχολίασε ο Βιλκούλ στο Telegram, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη επίθεση με drones εναντίον της Κρίβι Ριχ από την αρχή του πολέμου. «Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Βιλκούλ νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι στην Κρίβι Ριχ, γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και συχνό στόχο ρωσικών επιθέσεων, σημειώθηκαν 15 εκρήξεις.

Από την πλευρά της η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 56 από τα 117 drones που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία, ενώ άλλα 48 drones χάθηκαν, μια αναφορά στη χρήση μέσων ηλεκτρονικού πολέμου για την εξουδετέρωσή τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τη Ρωσία, όμως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε εννέα ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύκτας, εκ των οποίων δύο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν τα drones αυτά κατευθύνονταν προς στόχους στη Μαύρη Θάλασσα ή απλώς περνούσαν πάνω από την περιοχή.

Επιπλέον ουκρανική επίθεση με drone προκάλεσε τον τραυματισμό ενός αμάχου και μικρές υλικές ζημιές σε κτίριο κατοικιών στη μεθοριακή, ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ.

Ο άμαχος νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο Γκλαντκόφ στο Telegram. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πέντε drones καταστράφηκαν πάνω από το Μπέλγκοροντ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στη Γενεύη: Επαφές Ντμίτριεφ με Αμερικανούς σύντομα

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Γενεύη, χωρίς να είναι μέλος της επίσημης ρωσικής αποστολής στις επερχόμενες τριμερείς συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ-Ρωσίας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2 στη Γενεύη

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα γίνει 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γενεύη: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2

Οι νέες διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας για την Ουκρανία θα διεξαχθούν 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με τριμερή συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας. Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το εδαφικό στο επίκεντρο του νέου γύρου συνομιλιών με ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι αποδέχθηκε πρόταση των ΗΠΑ για νέο γύρο συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα, με βασικό θέμα το εδαφικό. Στην ατζέντα και ιδέα «ελεύθερης ζώνης» στο Ντονμπάς.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν γύρω από Ποκρόφσκ και Μίρνοχραντ

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν το Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία, με τον ουκρανικό στρατό να δηλώνει ότι ακόμη διατηρεί τον έλεγχο στο βόρειο τμήμα της πόλης και στη γειτονική Μίρνοχραντ. Σφοδρές μάχες μαίνονται ένα χρόνο.