ΓΔ: 2053.08 -1.14% Τζίρος: 188.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά σε νοτιοανατολικά εδάφη της Νότιας Κορέας

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανγκόνγκ, μια πόλη στην επαρχία της Βόρειας Γκιονγκσάνγκ (νοτιοανατολικά), αναγκάζοντας τις αρχές να αναπτύξουν οκτώ ελικόπτερα στην περιοχή.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανέπτυξαν σήμερα ελικόπτερα για να καταπολεμήσουν την αναζωπύρωση της φωτιάς σε περιοχή στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχο της δασικής υπηρεσίας.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανγκόνγκ, μια πόλη στην επαρχία της Βόρειας Γκιονγκσάνγκ (νοτιοανατολικά), αναγκάζοντας τις αρχές να αναπτύξουν οκτώ ελικόπτερα στην περιοχή, σύμφωνα με την πηγή.

Οι πυροσβέστες, επικουρούμενοι από την βροχόπτωση, κατάφεραν να σβήσουν την κύρια εστία της πυρκαγιάς χθες Παρασκευή.

Ο αριθμός των νεκρών από αυτές τις δασικές πυρκαγιές, που ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανήλθε σε 29 νεκρούς και 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά.

Περισσότερα από 2.900 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, και ένας αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη ότι περίπου 86.487 στρέμματα δάσους έχουν καεί.

Αυτές είναι οι πιο θανατηφόρες και πιο καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Νότια Κορέα, μετά την πυρκαγιά του Απριλίου 2000, η οποία κατέστρεψε 59.090 στρέμματα στην ανατολική ακτή.

Τα περισσότερα από τα θύματα της πυρκαγιάς, που έπληξε τις αγροτικές περιοχές του Ανγκόνγκ και του Ουισόνγκ, ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 80 ετών, σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία της Νότιας Κορέας.

Ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης ένας πιλότος του οποίου το ελικόπτερο συνετρίβη την Τετάρτη κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και τέσσερις πυροσβέστες και άλλα μέλη της επιχείρησης διάσωσης που έχασαν τη ζωή τους αφού εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καφές Dimello σε ποτήρι
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

KAFEA TERRA και incommon: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο μέσα από τον καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, η KAFEA TERRA και η περιβαλλοντική οργάνωση incommon πραγματοποίησαν δράση zero coffee waste στον Πειραιά, αναδεικνύοντας την αξία της κυκλικής οικονομίας και τη δυνατότητα μετατροπής των υπολειμμάτων καφέ σε πολύτιμους πόρους.
Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσ/νίκης το ξύλινο ντεκ στην παλιά παραλία

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του ξύλινου ντεκ στην παλιά παραλία θα τεθεί προς γνωμοδότηση στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και των μελετητών.
λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Greenpeace: Παρέμβαση στο Βέλγιο ανάγκασε δύο LNG τάνκερ να αλλάξουν πορεία

Ακτιβιστές της Greenpeace μπλόκαραν τον σταθμό υγροποιημένου αερίου Zeebrugge στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα δύο τάνκερ να αλλάξουν πορεία. Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν και το πλοίο Witness της Greenpeace κατασχέθηκε.
Επιχειρηματίας σε γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Προϋπόθεση η βιωσιμότητα για τη διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε πως για να προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, πρέπει να αρθούν οι επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητά της και να λυθούν τεχνικά και οικονομικά ζητήματα. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ισχυρές.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Τα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα συνεπάγονται άσκηση κυριαρχίας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετείχε στην παρουσίαση του «Αμοργόραμα», τονίζοντας τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του προγράμματος και τη σημασία της συλλογικότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.