ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Moodys
Shutterstock

Moody's: Παραμένουν θετικές οι προοπτικές της BFF Banking Group

H Moody’s επιβεβαίωσε τις θετικές προοπτικές του Ομίλου BFF Banking Group αναγνωρίζοντας τις θετικές προοπτικές της εταιρείας ενώ αξιολόγησε αρνητικά 14 ιταλικές τράπεζες.

Η Moody’s επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις του Ομίλου BFF Banking Group αναγνωρίζοντας ως θετικές τις προοπτικές της εταιρείας, τόσο σε επίπεδο αξιολόγησης μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας («Ba1») όσο και σε επίπεδο αξιόχρεου των μακροπρόθεσμων καταθέσεων («Baa3»).Παράλληλα, στην σημερινή της ανακοίνωση η Moody’s αξιολόγησε αρνητικά 14 ιταλικές τράπεζες.

Αναλυτικά οι αξιολογήσεις της Moody’s για τον Όμιλο BFF Banking Group έχουν ως ακολούθως:

•    Μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα: «Ba1», με θετικές προοπτικές
•    Αξιόχρεο μακροπρόθεσμων καταθέσεων: «Baa3» με θετικές προοπτικές
•    Αξιόχρεο βραχυπρόθεσμων καταθέσεων: «P-3»
•    Βασική πιστοληπτική αξιολόγηση: «Ba3»

Ο κ. Emanuele Bona, CFO του Ομίλου BFF Banking Group σχολίασε σχετικά: «Η αξιολόγηση από την Moody’s επιβεβαιώνει την οικονομική σταθερότητα του Ομίλου, παρά την κρίσιμη συγκυρία που προκύπτει λόγω του Covid-19. Η εν λόγω αξιολόγηση καθιστά τον Όμιλο BFFως τον μοναδικό τραπεζικό οργανισμό στην Ιταλία που αξιολογείται με θετικές προοπτικές».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Moody's: Υποβάθμισε σε «Baa1» το αξιόχρεο της οικονομίας του Περού

Η προοπτική για την οικονομία της χώρας είναι «αρνητική» από «σταθερή» πριν, με εκτίμηση ότι η ανάπτυξη θα φθάσει στο 12%, με τον οίκο να τονίζει ότι προχωρά στην υποβάθμιση λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.
ΔΙΕΘΝΗ

Θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της Κύπρου από τον Οίκο «Moody’s»

Ο Οίκος Moody's αιτιολογεί την απόφασή του για αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Δημοκρατίας στη βάση της μείωσης της έκθεσης σε κινδύνους γεγονότων λόγω μείωσης των κινδύνων του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.