ΓΔ: 2327.66 -0.30% Τζίρος: 59.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:15:41
Σημαία Τυνησίας
Φώτο: Shutterstock

Σε κάθειρξη καταδικάστηκαν οι ηγέτες της τυνησιακής αντιπολίτευσης

Η αντιπολίτευση είπε ότι οι κατηγορίες ήταν κατασκευασμένες και ότι η υπόθεση ήταν ένδειξη του αυταρχικού χαρακτήρα της διακυβέρνησης του προέδρου Κάις Σαγέντ.

Δικαστήριο της Τυνησίας καταδίκασε ηγέτες της αντιπολίτευσης, επιχειρηματίες και δικηγόρους σε κάθειρξη 13 έως 66 ετών για συνωμοσία κατά της κρατικής ασφάλειας, μετέδωσε σήμερα το τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Η αντιπολίτευση είπε ότι οι κατηγορίες ήταν κατασκευασμένες και ότι η υπόθεση ήταν ένδειξη του αυταρχικού χαρακτήρα της διακυβέρνησης του προέδρου Κάις Σαγέντ.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι ο Πρόεδρος έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της εξουσίας από τότε που διέλυσε το κοινοβούλιο το 2021 και άρχισε να κυβερνά με διάταγμα. Ο αρχηγός του κράτους διέλυσε επίσης το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Τυνησίας το 2022.

Ο TAP δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν.

Το Reuters σημειώνει ότι υπάρχουν 40 κατηγορούμενοι για την υπόθεση και ότι περισσότεροι από 20 από αυτούς διέφυγαν στο εξωτερικό μετά από κατηγορίες.

Οι αρχές της Τυνησίας λένε ότι οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν το κράτος και να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Σαγέντ. Ο Σάιντ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας και λέει ότι πολεμά το χάος και τη διαφθορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Σημαία Τυνησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Tυνησία: O πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε για σχέσεις με τζιχαντιστές

Ο Aλί Λαραγέντ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της βορειοαφρικανικής χώρας από το 2013 έως το 2014, είναι ανώτερο στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης Ενάχντα και κύριος αντίπαλος του προέδρου Κάις Σαΐντ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποκλοπές με Predator: Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη

Η δίκη για τις υποκλοπές μέσω Predator μπαίνει στην τελική φάση: το δικαστήριο ανακοίνωσε το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας και στις 6/2 ο εισαγγελέας θα προτείνει για την ενοχή ή μη των 4 κατηγορουμένων.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Γερμανών ακτιβιστών και δημοσιογράφων στην Τουρκία

Δεκαέξι Γερμανοί ακτιβιστές και δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Τουρκία, σύμφωνα με την Αριστερά. Το ΥΠΕΞ Γερμανίας ερευνά το περιστατικό, ενώ η τουρκική πλευρά δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Πλήρης διερεύνηση για Τρίκαλα και απαντήσεις για τους ελέγχους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης τόνισε ότι η Δικαιοσύνη θα εξετάσει όλες τις πτυχές του τραγικού δυστυχήματος στα Τρίκαλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να μιλήσουν χωρίς φόβο και κατήγγειλε τη διαστρέβλωση της κοινής γνώμης.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μεσίτης διέκρινε δασκάλα για πακιστανικό επίθετο – Απόφαση δικαστηρίου

Το Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαίωσε δασκάλα που υπέστη διάκριση από κτηματομεσίτη λόγω πακιστανικού επωνύμου. Η υπόθεση ανέδειξε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ενοικιαστές λόγω καταγωγής στη διαδικασία εύρεσης στέγης.