ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μαχητικά της Ισραηλινής Αεροπορίας
Τρία ισραηλινά μαχητικά F-16 πετούν μπροστά από το άστρο του Δαβίδ κατά το ηλιοβασίλεμα.

Το Ισραήλ απειλεί τους Χούθι με «επτά φορές ισχυρότερη» αντίδραση

Η απειλές έρχονται μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη, που είχε ως αποτέλεσμα το προσωρινό κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ απείλησε σήμερα με «επτά φορές πιο ισχυρά» αντίποινα αφού πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, προκάλεσε το κλείσιμο για σύντομο χρονικό διάστημα του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

«Αυτός που μας πλήττει θα πληγεί επτά φορές πιο ισχυρά», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Η ισραηλινή αστυνομία συμπέρανε «πρόσκρουση πυραύλου» κοντά στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία προσπαθεί ακόμη να διευκρινίσει αν η πρόσκρουση προκλήθηκε από τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη ή από πύραυλο του ισραηλινού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας.

«Μπορείτε να δείτε τη ζώνη ακριβώς πίσω μας: κρατήρας έχει σχηματιστεί εκεί, διαμέτρου δεκάδων μέτρων και επίσης βάθους δεκάδων μέτρων», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της κεντρικής περιοχής του Ισραήλ Γιαΐρ Χεζρόνι, σε βίντεο στο οποίο στο φόντο φαίνεται ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

Στο μεταξύ οι αρχές ισραηλινών αεροδρομίων ανακοίνωσαν ότι ξανάρχισε η εναέρια κυκλοφορία στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν ύστερα από σύντομη διακοπή της έπειτα από την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη.

«Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις ξανάρχισαν κανονικά. Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είναι ανοιχτό και λειτουργεί», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι ανακοινώνουν νέα επίθεση κατά του Ισραήλ από την Υεμένη

Οι Χούθι ανακοίνωσαν νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Ιράν και την Χεζμπολάχ, χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ και drones εναντίον κρίσιμων στρατιωτικών θέσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιθέσεις από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο κατά ισραηλινών στόχων

Το Ισραήλ έγινε σήμερα στόχος ταυτόχρονων επιθέσεων από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο. Συναγερμοί ήχησαν στο Τελ Αβίβ, ενώ επιθέσεις σημειώθηκαν σε Εϊλάτ και βόρεια σύνορα. Οι πολίτες κατέφυγαν σε καταφύγια, χωρίς τραυματισμούς.
Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Πύραυλος από Υεμένη έπεσε σε ισραηλινό έδαφος

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ, στην τέταρτη τέτοια επίθεση από την έναρξη του πολέμου. Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για παρόμοια προηγούμενη επίθεση.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: 14 τραυματίες από πυραυλική επίθεση, σοβαρά ένα 11χρονο κορίτσι

Δεκατέσσερις τραυματίες, μεταξύ τους ένα 11χρονο κορίτσι σε σοβαρή κατάσταση, αναφέρθηκαν στο Ισραήλ μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση. Τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν από συντρίμμια. Αναφορές για πτώση πυρομαχικών στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.