ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κινέζικα νομίσματα yuan

Κίνα: Νέα μέτρα για ομόλογα στήριξης της καινοτομίας στην επιστήμη-τεχνολογία

Την Πέμπτη, οι κινεζικές αρχές παρουσίασαν νέα μέτρα για την ενίσχυση της έκδοσης ομολόγων, με στόχο τη στήριξη της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, μία σειρά υποστηρικτικών μέτρων με στόχο την προώθηση της έκδοσης ομολόγων για την υποστήριξη της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας.

Ειδικοί πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή έχει στόχο την ενίσχυση των τεχνολογικών επιχειρήσεων μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης τους σε χρηματοδοτήσεις, τις οποίες, έχουν άμεση ανάγκη.

Η ανακοίνωση έγινε από κοινού από την κεντρική τράπεζα, την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), αλλά και από την Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς (CSRC), εισάγοντας πρωτοβουλίες για τη διαφοροποίηση της ευρύτητας των ομολογιακών προϊόντων επιστήμης και τεχνολογίας, αλλά και την ενίσχυση των σχετικών υποστηρικτικών μηχανισμών.

Το πλαίσιο των νόμιμων φορέων έκδοσης ομολόγων, των εμπορικών τραπεζών, των χρηματιστηριακών εταιριών, αλλά και των εταιριών επενδύσεων σε χρηματοοικονομικά προϊόντα διευρύνεται, καθώς θα μπορούν να εκδίδουν ομόλογα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρτονομίσματα και κέρματα γιουάν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται το διεθνές ενδιαφέρον για τα ομόλογα Πάντα σε γιουάν

Η έκδοση ομολόγων Πάντα στην Κίνα σημειώνει σημαντική άνοδο φέτος λόγω χαμηλού κόστους και σταθερής αγοράς, με τις μέχρι τώρα εκδόσεις σε γιουάν να ξεπερνούν τα 240 δισ. και να προσελκύουν παγκόσμιους εκδότες.
Κτίριο Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Ρεκόρ ζήτησης για ομόλογο 700 εκατ. ευρώ από επενδυτές

Η Alpha Bank άντλησε 700 εκατ. ευρώ με ομόλογο διάρκειας 4,5 ετών και δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης στα 3,5. Η ζήτηση ξεπέρασε τα 2,9 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας την έκδοση πάνω από 4 φορές και μειώνοντας το περιθώριο στις 85 μονάδες βάσης.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Ενισχύει τον χρηματοπιστωτικό τομέα για το 2026-2030

Η Κίνα παρουσίασε πενταετές σχέδιο (2026-2030) για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού της τομέα, με έμφαση στην πρόληψη κινδύνων, την αυστηρότερη εποπτεία και την προώθηση ποιοτικής οικονομικής ανάπτυξης.
Ελληνικά ευρώ και σημαία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μείωση του χρέους προστατεύει από την αύξηση του κόστους δανεισμού

Τα ισχυρά πρωτογενή πλεονάσματα και η μείωση του δημόσιου χρέους συγκρατούν το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, παρά την παγκόσμια άνοδο αποδόσεων ομολόγων, που φτάνουν σε υψηλά σχεδόν 20 ετών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Βρετανία.
Φόρος και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 20% φόρος σε μερίσματα και αμοιβές πολιτών εξωτερικού

Το Πεκίνο επανέφερε φόρο 20% στα μερίσματα και πρόσθετες αμοιβές που λαμβάνουν αλλοδαποί από ξένες επιχειρήσεις στην Κίνα, τερματίζοντας απαλλαγή που ίσχυε από το 1994 για την ενίσχυση των επενδύσεων.