ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα κατά τη διάρκεια συνάντησης.

Ο Λούλα επέκρινε έντονα τη στάση της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έπρεπε να βρίσκονται στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για να γιορτάσουν μαζί με τη Ρωσία τη νίκη επί του ναζισμού.

Η Ευρώπη και οι σύμμαχοί της, ιδίως η Ιαπωνία, βρίσκονται και πάλι σε στρατιωτική τροχιά, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει «τρέλα», ανέφερε το TASS.

«Σκεφτείτε το - η Ευρώπη εξοπλίζεται ξανά, είναι τρέλα. Η Αγγλία εξοπλίζεται ξανά. Η Ιαπωνία εξοπλίζεται ξανά», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη συμμετοχή του στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έπρεπε να βρίσκονται στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για να γιορτάσουν μαζί με τη Ρωσία τη νίκη επί του ναζισμού.

«Η Γαλλία θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει στους εορτασμούς, η Γερμανία θα έπρεπε να είναι επίσης εδώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Ολόκληρη η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι εδώ αυτή τη μέρα. Την ημέρα της νίκης επί του ναζισμού. Πώς μπορούμε να επικρίνουμε μια χώρα που έχασε 26 εκατομμύρια ανθρώπους [στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο];»

«Και ποια αναμνηστική χειρονομία έγινε [από τις χώρες της ΕΕ]; Η Βραζιλία έκανε αυτή τη χειρονομία και θα συνεχίσει να γιορτάζει [την Ημέρα της Νίκης]», τόνισε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Ο Λούλα ντα Σίλβα τόνισε ότι η Βραζιλία, σε αντίθεση με την ΕΕ, θα συνεχίσει να διατηρεί τη μνήμη του κατορθώματος της ΕΣΣΔ στη νίκη επί του ναζισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Συμφωνία κρατών μελών για κοινή στάση ενόψει COP30 στη Βραζιλία

Η ΕΕ συμφώνησε σε κοινή θέση για την COP30, ζητώντας πιο φιλόδοξους παγκόσμιους κλιματικούς στόχους, ταχύτερη ενεργειακή μετάβαση και ισχυρότερη στήριξη φτωχών χωρών, ενώ καλεί όλες τις χώρες να αναθεωρήσουν τα κλιματικά τους σχέδια.
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκλογές στη Βραζιλία μπαίνουν στο επίκεντρο των ΗΠΑ και ΕΕ

Ανοικτή επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Τ. Μπορέλ έστειλαν ευρωβουλευτές καλώντας τους να κάνουν σαφές στον Μπολσονάρου πως θα πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 2ας Οκτωβρίου.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα στο πιλοτικό έργο Aptitude για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι

Το έργο Aptitude θα δοκιμάσει πιλοτικά το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας, επιτρέποντας σε πολίτες της ΕΕ ασφαλή χρήση ενιαίας ταυτότητας και εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες. Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στην εναρκτήρια συνάντηση.