ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ομολόγησε η ύποπτη για την επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό του Αμβούργου

Η γυναίκα, η οποία έχει γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής. 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Η 39χρονη ύποπτη για την επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου ομολόγησε σε Γερμανό δικαστή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα.

Η γυναίκα, η οποία έχει γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής. 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Η γυναίκα κατηγορήθηκε για 15 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης. Χθες τοποθετήθηκε σε ψυχιατρική κλινική επειδή υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι ήταν ψυχικά άρρωστη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι κατηγορίες εναντίον της γυναίκας αφορούν τους ανθρώπους που τραυμάτισε, όχι ανθρώπους που υπέστησαν άλλους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όπως πτώση ενώ προσπαθούσαν να φύγουν πανικόβλητοι από τον τόπο της επίθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επίθεση δεν είχε πολιτικά κίνητρα.

Τρεις τραυματίες, ηλικίας 24, 52 και 85 ετών, καθώς και ένας 24χρονος τραυματίας, απειλούν τη ζωή τους. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Επτά άτομα έχουν ελαφρά τραύματα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομική γραμμή ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το ύποπτο αντικείμενο στις γραμμές δεν είχε εκρηκτικά

Συναγερμός σήμανε στην Τρόϊχτλινγκεν όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στις σιδηροδρομικές γραμμές, ωστόσο διαπιστώθηκε τελικά πως δεν περιείχε εκρηκτικά. Η αστυνομία είχε εκκενώσει την περιοχή για προληπτικούς λόγους.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη Ουκρανού για κατασκοπεία κατά εταιρείας όπλων

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στην Θουριγγία έναν 33χρονο Ουκρανό που φέρεται να κατάσκοπευε εταιρεία όπλων στη Βαυαρία για ξένη υπηρεσία πληροφοριών, καταγράφοντας εικόνες για ενέργειες δολιοφθοράς.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 21χρονος ισλαμιστής καταζητείται για τη φονική επίθεση στο Pride

Η αστυνομία του Βερολίνου αναζητά τον 21χρονο Αμπντούλ Μπ., ύποπτο για τη φονική επίθεση στην εκδήλωση για την Ημέρα της Οδού Christopher. Καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, επισημαίνοντας πως είναι επικίνδυνος.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ύποπτος ισλαμιστής για την επίθεση στο Pride του Βερολίνου

Η αστυνομία Βερολίνου ταυτοποίησε ως ισλαμιστή τον ύποπτο για την επίθεση με βαν σε φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+, όμως παραμένει ασύλληπτος. Από την επίθεση ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 16 τραυματίστηκαν στη γιορτή της Ημέρας Christopher Street.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τρανς νεοναζί κρατούμενη μεταφέρθηκε σε ανδρική φυλακή

Η τρανς νεοναζί Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ, που εκδόθηκε από την Τσεχία στη Γερμανία, μεταφέρθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή και στη συνέχεια σε ανδρική, έπειτα από απόφαση ειδικών και σωφρονιστικών αρχών της Σαξονίας.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος αίσιο στην ομηρία σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου, καθώς η αστυνομία απελευθέρωσε σώα την ταμία, που κρατούνταν με την απειλή μαχαιριού επί 11 ώρες. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε με Taser και τραυματίστηκε ελαφρά.