ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ουκρανικό drone Geran-2

Νέες καταστροφικές επιθέσεις μη επανδρωμένων κατά της Ζαπορίζια

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους έχουν επίσης αναφερθεί στο Ζιτόμιρ, το Τσερκάσι και την πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν άλλη μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη νότια ουκρανική πόλη Ζαπορίζια απόψε, ανέφερε το DPA, επικαλούμενο τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Ιβάν Φεντόροφ.

Κρίσιμες υποδομές επλήγησαν από τα πλήγματα και ένα διοικητικό κτίριο καταστράφηκε εν μέρει, έγραψε στην εφαρμογή Telegram, χωρίς να διευκρινίσει ποιες εγκαταστάσεις επλήγησαν.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο της πρόσκρουσης, κατά την οποία τραυματίστηκε μία γυναίκα, δήλωσε ο Φεντόροφ.

Τουλάχιστον επτά ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, η οποία έπληξε επίσης πολλά σπίτια, πρόσθεσε.

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους έχουν επίσης αναφερθεί στο Ζιτόμιρ, το Τσερκάσι και την πρωτεύουσα Κίεβο, σημειώνει το DPA, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτές τις πληροφορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πρόσκληση σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία για συνομιλίες

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν συμβούλους ασφαλείας από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ σε συζητήσεις με Ουκρανία στο Μαϊάμι για νέες ιδέες λήξης του πολέμου, εγγυήσεις ασφαλείας και μεταπολεμική ευημερία, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία στέλνει συστήματα Patriot σε ΝΑΤΟϊκό κόμβο στην Πολωνία

Η Σουηδία θα αναπτύξει πυραυλικά συστήματα Patriot και 100 στρατιωτικούς στην Πολωνία, αντικαθιστώντας την Ολλανδία, για την προστασία του ΝΑΤΟ προς Ουκρανία. Θα στείλει επίσης μαχητικά Gripen για αποστολή επιτήρησης.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ ζητά καταδίκη ρωσικών δολιοφθορών από Ευρώπη

Ο Αλέξους Γκρινκέβιτς, διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, τόνισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αποδίδουν ευθύνες στη Μόσχα για υβριδικές επιθέσεις και να ενισχύουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.
Πολωνική σημαία στη Βαρσοβία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βαρσοβία ζητά 15.000 Αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία

Η Πολωνία επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφός της σε 15.000, με στόχο μόνιμη και εκ περιτροπής παρουσία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις

Η Ρωσία έπληξε με πυραύλους και drones το Κίεβο και άλλες πόλεις τη νύχτα, τραυματίζοντας πάνω από 20 άτομα. Πολωνία σήκωσε μαχητικά και ανέστειλε πτήσεις σε αεροδρόμια λόγω ρωσικής επίθεσης κοντά στα σύνορά της.