ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικά άρματα μάχης
Ουκρανικά άρματα με σημαίες κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Ουκρανία: Δύο νεκροί και σχεδόν 20 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Σούμι

Πέντε ρωσικές ρουκέτες έπληξαν το Σούμι στην Ουκρανία, προκαλώντας δύο θανάτους, σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές σε σπίτια, οχήματα και υποδομές.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 20 άλλοι τραυματίστηκαν σε ρωσικό πλήγμα στο Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπου το Κίεβο φοβάται νέα μεγάλη επίθεση από τα στρατεύματα της Μόσχας.

«Δυστυχώς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους» και «σχεδόν 20 άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση του εχθρού στο Σούμι», δήλωσε ο Όλεγκ Γκριγκόροφ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιφέρεια του Σούμι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σούμι αποτέλεσε στόχο «γύρω στις 9 το πρωί» πέντε ρωσικών ρουκετών, που προκάλεσαν ζημιές «σε μια υγειονομική μονάδα, σε αυτοκίνητα και σπίτια».

Μεταξύ των τραυματιών, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, περιλαμβάνεται ένα 17χρονος έφηβος, δήλωσε ο Γκριγκόροφ μέσω Facebook.

Η τοπική εισαγγελία ανήρτησε στο Telegram φωτογραφίες με απανθρακωμένα αυτοκίνητα σε μια μεγάλη λεωφόρο.

Ο ρωσικός στρατός έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες την πίεση στην ουκρανική περιφέρεια του Σούμι, που είναι στα σύνορα της Ρωσίας, μπροστά σε έναν ουκρανικό στρατό που βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση κατά μήκος του μετώπου.

Το Κίεβο φοβάται εκεί μια μεγάλη επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις, που ανακοίνωσαν το Σάββατο την κατάληψη ενός ακόμα χωριού στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο της Rosneft στη ρωσική πόλη Σιζράν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χτύπημα με drones στο ρωσικό διυλιστήριο της Rosneft στη Σιζράν, πάνω από 800 χλμ. από τα σύνορά της. Ο Ζελένσκι τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση «κύρωση» κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις τραυματίες σε νυχτερινές επιθέσεις με drones Ουκρανίας-Ρωσίας

Τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drone στη Σεμπέκινα της Ρωσίας και ένας από ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ανακοινώσεις.
Σμήνος drones σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ολοκληρώνει συμβάσεις εξαγωγής drones αμυντικού τύπου

Η Ουκρανία ολοκληρώνει τις πρώτες εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού, κυρίως drones, βάσει συμφωνιών με συμμάχους, ενώ το Κίεβο θα διευκολύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης, ανέφερε ο επικεφαλής άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ.