ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:04:41
Πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού Αυστραλίας
Φώτο: Shutterstock

Η Τουρκία θα παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση στο φιλιππινέζικο ναυτικό

Ο Τούρκος Πρέσβης στη Μανίλα ανέλαβε τη δέσμευση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ναυτική Βάση Jose Andrara στη Μανίλα, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ναυτικού των Φιλιππίνων, Αντιναύαρχο Χοζέ Αμβρόσιο Εσπελέττα.

Η Τουρκία έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να βοηθήσει και να υποστηρίξει το Πολεμικό Ναυτικό των Φιλιππίνων σε μελλοντικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις με υποβρύχια και πλοία, ανέφερε το φιλιππινέζικο πρακτορείο ειδήσεων FNA.

Ο Τούρκος Πρέσβης στη Μανίλα ανέλαβε τη δέσμευση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ναυτική Βάση Jose Andrara στη Μανίλα, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ναυτικού των Φιλιππίνων, Αντιναύαρχο Χοζέ Αμβρόσιο Εσπελέττα.

«Ο πρεσβευτής εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να υποστηρίξει μελλοντικά προγράμματα εκπαίδευσης και εκπαίδευσης για υποβρύχια και πλοία σε συνεργασία με τις Φιλιππίνες», ανέφερε σε δήλωσή του το Πολεμικό Ναυτικό των Φιλιππίνων.

Ο Τούρκος διπλωμάτης συνεχάρη τον Εσπελέτα για τον διορισμό του ως διοικητή του Ναυτικού των Φιλιππίνων και συζήτησε μαζί του την επερχόμενη 17η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF) στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο

«Η Τουρκία είναι ένας παλιός φίλος, που ενδιαφέρεται έντονα για τη σταθερότητα των Φιλιππίνων και ισχυρός υποστηρικτής της κυριαρχίας της. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε τις Φιλιππίνες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας τους», δήλωσε ο πρέσβης.

Ο Εσπελέτα χαιρέτισε επίσης τις διπλωματικές σχέσεις που καθιερώθηκαν πριν από 76 χρόνια μεταξύ των Φιλιππίνων και της Τουρκίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε με την Τουρκία αυτή τη μακροχρόνια σχέση. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας, ειδικά καθώς ενισχύουμε τις δυνατότητές μας. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία με την κυβέρνησή σας», δήλωσε ο διοικητής του Ναυτικού των Φιλιππίνων.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δύο χωρών για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και αξιοποίηση των ευκαιριών για ασφάλεια, διαλειτουργικότητα και ανάπτυξη στη θάλασσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ράβδοι χρυσού
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 2% στην τιμή του χρυσού στην Τουρκία

Οι τιμές του χρυσού στην Τουρκία εκτοξεύτηκαν, ξεπερνώντας τις 7.580 λίρες ανά γραμμάριο, λόγω διεθνούς ανόδου πάνω από 2% και εντάσεων Ιράν-ΗΠΑ, έχοντας προηγουμένως καταγράψει άνοδο πάνω από 3% την περασμένη εβδομάδα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για Ιράν και ασφάλεια Ορμούζ

Ο Ερντογάν και ο Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για την ένταση που ακολούθησε τη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, με έμφαση στην ανάγκη συγκράτησης της κρίσης και διατήρησης της περιφερειακής σταθερότητας.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ανήσυχοι για τις επιθέσεις στο Ιράν, ζητάμε κατάπαυση πυρός

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, τονίζοντας ότι η Άγκυρα παρακολουθεί με λύπη και προειδοποιώντας για τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: «Απαράδεκτη» η ένταση ΗΠΑ–Ισραήλ–Ιράν, ζητά διάλογο η Άγκυρα

Ο επικεφαλής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας εξέφρασε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο σύγκρουσης ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη εξέλιξη και καλώντας σε επιστροφή στη διπλωματία για διασφάλιση της ειρήνης.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Κίνδυνος για τη σταθερότητα, να παύσουν άμεσα οι επιθέσεις

Η Άγκυρα εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν, καλώντας σε άμεση παύση στρατιωτικών ενεργειών, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης και παραβίασης του διεθνούς δικαίου.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ακυρώθηκαν οι αποψινές πτήσεις προς Τεχεράνη από Κωνσταντινούπολη

Τρεις πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη ακυρώθηκαν από Turkish Airlines και δύο ιρανικές εταιρείες, ενώ δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για τους λόγους, εν μέσω αμερικανικών απειλών κατά του Ιράν.