ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στις αγορές βγαίνει η Κύπρος με διπλή έκδοση ομολόγων

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού οδηγεί σε αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα προχωρήσει στην έκδοση 7ετους και 30ετούς ομολόγου με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της.

Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να βγει στις αγορές με την έκδοση ενός 7ετούς και ενός 30ετούς ομολόγου, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα ρευστά της διαθέσιμα εν μέσω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, ενώ την ίδια ώρα μπαίνει άνω τελεία στο πλάνο του εγχώριου δανεισμού από τράπεζες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Bloomberg, η Κύπρος  με βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας ΒΒΒ-/σταθερό (Standard&Poor’s), Ba2/positive (Moody’s), BBB-/stable (Fitch) και BBBL/positive (DBRS) ανέθεσε στις επενδυτικές τράπεζες Barclays, J.P. Morgan, Morgan Stanley and Société Générale, να προωθήσουν την διπλή έκδοση των ομολόγων της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται «η έκδοση αποτελείται από ένα ομόλογο παγίου εισοδήματος σε ευρώ λήξης Απριλίου 2027 και ένα ομόλογο παγίου εισοδήματος σε ευρώ λήξης Απριλίου 2050». Σημειώνεται τέλος ότι η έκδοση «θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον» αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές.

Όπως ανέφερε το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, σε ενημερωτικό δελτίο προς τους επενδυτές, προχώρησε σε αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το 2020 κατά 3,25 δισ. ευρώ εξαιτίας του υψηλού βαθμού αβεβαιότητας που προκαλεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού χωρίς ακόμα να γνωρίζει ποιος θα είναι ο αντικτυπος της στην διεθνή οικονομία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κύπρος παραμένει πρώτη σε διενέργεια rapid tests σε όλη την Ευρώπη

Η πρακτική που ακολουθεί η Κύπρος, από τον περασμένο Νοέμβριο, με τη διενέργεια προγράμματος μαζικών rapid test στον γενικό πληθυσμό υιοθετείται και από άλλα κράτη της Ευρώπη, όπως Βρετανία και Γερμανία.