ΓΔ: 875.85 0.32% Τζίρος: 1.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ικανοποίηση στην Κύπρο για την έκδοση 5ετούς ομολόγου έναντι 1 δισ.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει επιτευχθεί ποτέ για 5ετή διάρκεια στην Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης για τη νέα έκδοση πενταετούς ομολόγου έναντι 1 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πετρίδης αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετικά επιτυχημένη νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου έναντι 1 δισ. ευρώ.

Παρόλο που η τελική τιμολόγηση θα καθοριστεί αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένουμε ότι θα κυμανθεί περίπου στο 0,05%-0,06% ετησίως. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει επιτευχθεί ποτέ για 5ετή διάρκεια στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Έχει επιτευχθεί υπερκάλυψη 8 φορές το ποσό που ζητήθηκε. Η συνολική προσφορά έχει φτάσει τα 8 δισ. ευρώ, γεγονός που, σε συνδυασμό με την ενδεικτική απόδοση, δείχνει ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση, λόγω της πανδημίας, οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυπριακή οικονομία και στις πολιτικές της.

Σε μια εποχή που η κρίση έχει επηρεάσει σοβαρά μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας, η έκδοση αυτού του ομολόγου ενισχύει τη ρευστότητα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν, και παραμένει, να διασφαλίσει τα απαραίτητα πυρομαχικά, τα οποία θα μας επιτρέψουν να στηρίξουμε το κράτος πρόνοιας και το σύστημα υγείας μέχρι να ανακάμψει η οικονομία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα», καταλήγει ο κο. Πετρίδης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στις αγορές βγαίνει η Κύπρος με διπλή έκδοση ομολόγων

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού οδηγεί σε αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα προχωρήσει στην έκδοση 7ετους και 30ετούς ομολόγου με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της.
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε Τουρκία από τον ΟΗΕ για Κύπρο ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές

Σε επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ οι γερουσιαστές τονίζουν ότι «η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιοριστεί στη ρητορική εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βαρώσια συνεχίσουν να παραβιάζονται».
ΔΙΕΘΝΗ

Την κυριαρχία ελληνικών νησιών αμφισβητεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέβασε τους τόνους για ακόμη μια φορά κατηγορώντας την Ελλάδα ακόμα και για την κτηματογράφηση των νησιών, ενώ υπενθύμισε την καταστροφή της Σμύρνης σημειώνοντας «να μην επιδιώκουν οι Έλληνες νέες περιπέτειες».
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Περνά στην ανάκαμψη με στυλοβάτες εργαζόμενους και επιχειρήσεις

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου στο 12,9% επιβεβαιώνει τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας».