ΓΔ: 889.49 -0.42% Τζίρος: 28.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:37:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων εξασφάλισε η Airbnb

Οι επενδυτικές εταιρίες Silver Lake και Sixth Street Partners θα επενδύσουν κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων στην Airbnb όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μισθώσεων.

Η Airbnb ανακοίνωσε χθες ότι οι επενδυτικές εταιρίες Silver Lake και Sixth Street Partners θα επενδύσουν κεφάλαια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανάπτυξη του πλαισίου των δραστηριοτήτων της σε μια εποχή που οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι μεγάλες λόγω του κορονοϊού.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, αλλά το Reuters είχε μεταδώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Airbnb μείωσε την εσωτερική της αποτίμηση, κατά 16%, στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά, για την προσέλκυση νέων ιδιοκτητών σπιτιών στην πλατφόρμα ενοικίασης, δίνοντας έμφαση και στη μακροχρόνια μίσθωση, σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αντιδρώντας στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την εξάπλωση της COVID-19, η Airbnb είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι διέθεσε κεφάλαια 250 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντισταθμιστούν οι οικονομικές απώλειες από τις ακυρώσεις των μισθώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ότι προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης χωρίς χρέωση, για τις κρατήσεις που επηρεάζονται από την έξαρση της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Airbnb αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο δεν θα είναι σε θέση να προχωρούν σε νέες κρατήσεις για διαμονή στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι κρατήσεις από τις 4 Απριλίου είχαν ακυρωθεί.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή σε 20.000 Αφγανούς παγκοσμίως

Το σχέδιο ξεκίνησε ως απάντηση στον τυφώνα Σάντι το 2012, όταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκαν έκτακτη στέγαση. Από τότε η εταιρεία φέρεται να έχει βοηθήσει περισσότερους από 75.000 ανθρώπους.