ΓΔ: 917.2 0.20% Τζίρος: 21.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:58:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ursula fon der Laien
Shutterstock

Η πρόεδρος της Κομισιόν βάζει στο επίκεντρο την ευρωπαϊκή Υγεία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέτει στο επίκεντρο του έργου της και την υγειονομική περίθαλψη. Για την ενίσχυση της Ιταλίας και των χωρών που πλήττονται απο τον κορονοϊό κάλεσε να διατεθούν γρήγορα μεγάλα ποσά και να φανεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Η πανδημία του κορονοϊού απέδειξε πως το υγειονομικό σύστημα στην Ευρώπη χρειάζεται ενίσχυση, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλει να καταστήσει μαζί με την Πράσινη Συμφωνία για το κλίμα και μια Λευκή Συμφωνία  «White Deal» για την υγειονομική περίθαλψη επίκεντρο του έργου της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε οτι «η Πράσινη Συμφωνία / Green Deal  είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική, αλλά θα συμπληρωθεί με ένα λευκό συστατικό - το λευκό ως χρώμα της ιατρικής. Προστατεύουμε την υγεία του πλανήτη, προστατεύουμε και την ανθρώπινη υγεία». Στο πλαίσιο αυτό, η φον ντερ Λάιεν υποστηρίζει μια «προσεκτική παγκοσμιοποίηση».

«Η παγκοσμιοποίηση δεν θα θεωρείται πλέον αποκλειστικά οικονομική. Η ψηφιακή τεχνολογία, το κλίμα και η υγεία θα τοποθετούνται πάντα μαζί στο τραπέζι από την αρχή και τα τρία θα συμπεριλαμβάνονται τους υπολογισμούς», δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Για το ζήτημα των ενισχύσεων προς την Ιταλία και τις άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, τάσσεται υπέρ της αλληλεγγύης. «Τώρα το θέμα είναι ότι πρέπει να διαθέσουμε γρήγορα μεγάλα ποσά και να δείξουμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην εφημερίδα του Αμβούργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Σχοινάς: Τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ευρωπαϊκής υγείας

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μ. Σχοινάς σημείωσε πως ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας θα είναι μια «νέα αρχή» για την πολιτική της ΕΕ σχετικά με την ψηφιακή υγεία, κάνοντας τα δεδομένα για την υγεία να λειτουργούν τόσο για τους πολίτες όσο και για την επιστήμη.
komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα για ταξιδιώτες από Αφρική

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως θα προταθεί να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η εμφάνιση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού.