ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλημμύρα σε δρόμο

Πλησιάζει το εσωτερικό της Νότιας Καρολίνας η τροπική καταιγίδα Σαντάλ

Το NHC γνωστοποίησε ότι η τροπική καταιγίδα Σαντάλ έπληξε τις ακτές και πλέον κατευθύνεται προς το εσωτερικό της Νότιας Καρολίνας

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) ανακοίνωσε σήμερα πως η τροπική καταιγίδα Σαντάλ έχει πλήξει τις ακτές και πλέον κινείται προς το εσωτερικό της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας.

Η Σαντάλ συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, όπως διευκρινίζει το NHC, έχοντας εντοπιστεί περίπου 113 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά από το Τσάρλεστον, μια πόλη-κλειδί για την οικονομική ζωή της περιοχής.

Η Πορεία της Καταιγίδας και οι Επιπτώσεις στην Οικονομική Δραστηριότητα

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, η τροπική καταιγίδα αναμένεται να συνεχίσει να κινείται προς τα βόρεια και στη συνέχεια προς τα βορειοανατολικά κατά το επόμενο 24ωρο. Το φαινόμενο "βαίνει προς εξασθένιση", ενώ παραμένει η απειλή αιφνίδιων πλημμυρών για την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την προστασία τόσο της πολιτικής υποδομής όσο και των επιχειρήσεων.

Οι προειδοποιήσεις που εξέδωσε το NHC υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων από τις τοπικές αρχές και τους οικονομικούς φορείς, ενώ εκφράζονται προσδοκίες για γρήγορη «αποκλιμάκωση των έντονων καιρικών φαινομένων» που θα επιτρέψει την ομαλή επαναφορά στην κανονικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν κανονικά τα κοινά γυμνάσια Ν. Κορέας - ΗΠΑ σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησαν κανονικά τα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, παρά την επιθυμία Τραμπ για μείωση της αμερικανικής συμμετοχής λόγω καλών σχέσεων με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε το Υπ. Άμυνας της Σεούλ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει μεγάλη μείωση στρατού στα γυμνάσια με Νότια Κορέα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα μειώσουν τη συμμετοχή τους στα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα, λόγω των καλών σχέσεών του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και χαρακτήρισε τις ασκήσεις δαπανηρές και εχθρικό μήνυμα για τη Βόρεια Κορέα.
Αεροπλανοφόρο από αέρος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επαινεί το πλήρωμα του USS Abraham Lincoln ο διοικητής της Centcom

Ο ναύαρχος Μπραντ Κούπερ επαίνεσε το πλήρωμα του USS Abraham Lincoln για το σθένος του, σημειώνοντας τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων ψυχικής υγείας, παρά τις ανησυχίες για δύσκολες συνθήκες στο αεροπλανοφόρο που βρίσκεται πάνω από 200 μέρες στη θάλασσα.
Πλημμυρισμένα σπίτια ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιντιάνα: Πλημμύρες και καταιγίδες αφήνουν 5 νεκρούς στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες διασώσεις στην Ιντιάνα λόγω σφοδρών καταιγίδων και ιστορικών πλημμυρών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μάικ Μπράουν. Εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Αίγυπτο ο ηγέτης της Χαμάς πριν από την άφιξη του Κούσνερ

Ο Χαλίλ αλ Χάγια της Χαμάς έφτασε στο Κάιρο για επαφές με αιγύπτιους αξιωματούχους, πριν από την επικείμενη επίσκεψη του Τζάρεντ Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο, στο πλαίσιο των αμερικανικών προσπαθειών για τη Γάζα.