ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς έως 30% σε έξι χώρες

Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 20%-30% σε εισαγωγές από Φιλιππίνες, Μπρουνέι, Μολδαβία, Αλγερία, Ιράκ και Λιβύη, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε σήμερα την απόφασή του για την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από έξι χώρες, ενημερώνοντας σχετικά τους ηγέτες τους.

Συγκεκριμένα, οι δασμοί θα ανέρχονται σε 20% για τις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες, ενώ αυξάνονται στο 25% για προϊόντα που προέρχονται από το Μπρουνέι και τη Μολδαβία. Ακόμη υψηλότεροι θα είναι οι δασμοί για εισαγωγές από την Αλγερία, το Ιράκ και τη Λιβύη, καθώς θα φτάσουν στο 30%.

Η απόφαση έρχεται στο πλαίσιο της εμπορικής στρατηγικής της αμερικανικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και την αναθεώρηση των εμπορικών σχέσεων με χώρες που, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ακολουθούν αθέμιτες πρακτικές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δασμοί 100% σε όσους φορολογούν ψηφιακές εταιρείες των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με δασμούς 100% σε προϊόντα χωρών που φορολογούν τις ψηφιακές υπηρεσίες αμερικανικών εταιρειών, τονίζοντας πως αυτά τα μέτρα μπορεί να αντικαταστήσουν υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Σε προθεσμία μέχρι 4 Ιουλίου την ΕΕ για εμπορική συμφωνία ο Τραμπ

Ο Τραμπ έδωσε προθεσμία ως τις 4 Ιουλίου στην ΕΕ για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, απειλώντας με αύξηση δασμών. Συζήτησε με τη φον ντερ Λάιεν και το θέμα του Ιράν, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά.
Πλοία ΕΕ και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε 25% δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στα ευρωπαϊκά οχήματα στο 25% την επόμενη εβδομάδα, κατηγορώντας την ΕΕ για μη συμμόρφωση στη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Οι δασμοί δεν θα ισχύουν για οχήματα που κατασκευάζονται σε αμερικανικά εργοστάσια.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αβεβαιότητα μετά το Δικαστήριο και τις ανακοινώσεις Τραμπ

Η ανακοίνωση Trump για νέους δασμούς 15% εντείνει την αβεβαιότητα στη Γερμανία, παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν επιστροφή δασμών και αναθεώρηση εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αύξηση του προσωρινού «παγκόσμιου δασμού» στο 15%

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι αυξάνει από 10% σε 15% τον νέο παγκόσμιο δασμό στις εισαγωγές, αμέσως μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παρανομία μέρους των προηγούμενων δασμών.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ κατηγορεί δικαστές για υποταγή σε ξένες επιρροές στους δασμούς

Ο Τραμπ επιτέθηκε στους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ακύρωσαν τους δασμούς, δηλώνοντας ότι «ντρέπεται» για αυτούς και τους κατηγόρησε για ξένες επιρροές, ενώ ο Βανς χαρακτήρισε την απόφαση «έκνομη».