ΓΔ: 2621.65 -2.40% Τζίρος: 330.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:04:38
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία BRICS
Φώτο: Shutterstock

Κρεμλίνο: Δεν ανησυχούμε για τις απειλές του Τραμπ για βαριές κυρώσεις

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, υπενθύμισε πως ο Τραμπ έχει εκφράσει, με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, την πρόθεσή του να εργαστεί με στόχο μια «ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Δεν δείχνει να ανησυχεί από την στάση του Τραμπ η Ρωσία. To παγκόσμιο κοινό έχει πλέον συνηθίσει τη συχνά «σκληρή» ρητορική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, Πεσκόφ. Επίσης ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, υπενθύμισε πως ο Τραμπ έχει εκφράσει, με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, την πρόθεσή του να εργαστεί με στόχο μια «ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πεσκόφ στον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν, «ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα την επιθυμία του για μια ειρηνική επίλυση του ουκρανικού ζητήματος το συντομότερο δυνατό. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτεί επίμονες προσπάθειες». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «το βασικό για τη Ρωσία παραμένει η εκπλήρωση των επιδιωκόμενων στόχων – οι οποίοι έχουν τεθεί με σαφήνεια».

Αλλαγή προσέγγισης από Τραμπ και αποφασιστική γραμμή από Ουάσιγκτον

Στις 14 Ιουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μία σαφώς πιο αυστηρή στρατηγική απέναντι στη Ρωσία, εξαγγέλλοντας νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται η αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, ενισχύοντας σημαντικά την άμυνα του Κιέβου. Παράλληλα, ο Τραμπ απηύθυνε αυστηρό τελεσίγραφο στη Ρωσία, απαιτώντας συμφωνία για κατάπαυση του πυρός εντός 50 ημερών, με σαφή προειδοποίηση για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εκ μέρους της Μόσχας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ευρωπαϊκά εργοστάσια όπλων για Ουκρανία είναι νόμιμοι στόχοι

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά εργοστάσια που παράγουν όπλα για την Ουκρανία αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους για τη Ρωσία, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση μέσω στρατιωτικής υποστήριξης.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ράντεφ ζητά διάλογο Βουλγαρίας-Ρωσίας λόγω πυρηνικής απειλής

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Ρούμεν Ράντεφ τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ο Ρόιτερς αναφέρει εκρήξεις στο Κίεβο νωρίς το πρωί λόγω ρωσικών αεροπορικών επιδρομών. Ο δήμαρχος Κλίτσκο ενημέρωσε για φωτιές σε τρεις συνοικίες, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Ευρώπη σαμποτάρει τα ειρηνευτικά σχέδια στην Ουκρανία, λέει ο Λαβρόφ

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι μπλοκάρει τα ειρηνευτικά σχέδια για Ουκρανία, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ κρατούν διαφορετική στάση. Επανέλαβε ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία «ανεξαρτήτως συνθηκών».