ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
Φώτο: Shutterstock

Μαζική επίθεση με drones στη Μόσχα από Ουκρανία, χάος στα αεροδρόμια

Μαζική επίθεση drones βύθισε τα αεροδρόμια της Μόσχας στο χάος. Επιβάτες εγκλωβισμένοι, πτήσεις καθηλωμένες και αντιαεροπορικά συστήματα σε πλήρη δράση.

Σημαντική αναστάτωση προκλήθηκε στα κύρια αεροδρόμια της Μόσχας εξαιτίας μαζικής ουκρανικής επίθεσης με drones τα ξημερώματα, με χιλιάδες επιβάτες να έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές δυσκολίες. 

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν εικόνες επιβατών που αναγκάστηκαν να περιμένουν για ώρες ή ακόμη και να διανυκτερεύσουν στο πάτωμα του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο, του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Ρωσίας, εν μέσω γεμάτων ουρών και ακυρωμένων πτήσεων.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν συνολικά 117 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 30 drone πάνω από την Περιφέρεια της Μόσχας. 

Μάλιστα, την προηγουμένη ημέρα οι αρχές είχαν σημειώσει ρεκόρ με την κατάρριψη 172 drones, εκ των οποίων πάλι 30 εντοπίστηκαν στον ουρανό πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsiya υιοθέτησε προληπτικά περιοριστικά μέτρα στις νυχτερινές πτήσεις στα βασικά εμπορικά αεροδρόμια της πρωτεύουσας, Σερεμέτιεβο, Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι,  προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια επιβατών και προσωπικού.

Οι εκτεταμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις επέφεραν μεγάλο αντίκτυπο στις μετακινήσεις, με χιλιάδες ταξιδιώτες να παραμένουν αποκλεισμένοι, ειδικότερα στη Ρωσική Άπω Ανατολή, εξαιτίας των προβλημάτων στα αεροδρόμια του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας. 

Για τον μετριασμό της κατάστασης, οι αρμόδιες αρχές επιστράτευσαν επιπλέον σιδηροδρομικά δρομολόγια, διευκολύνοντας την επιστροφή επιβατών από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μόσχα και τα περίχωρά της αριθμούν πληθυσμό τουλάχιστον 21,5 εκατομμύρια κατοίκους, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος του επηρεασμένου κοινού από τις σημερινές εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν drones κοντά στη Μόσχα, έκλεισε το Βνούκοβο

Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σήμερα καθ’ οδόν προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν. Το αεροδρόμιο Βνούκοβο ανέστειλε τη λειτουργία του, ενώ οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν θεωρούμε ότι η Ουκρανία στόχευσε κατοικία του Πούτιν

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ουκρανία δεν στόχευσε τον Πούτιν ούτε τις κατοικίες του στη πρόσφατη επίθεση drone, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ενώ το Κίεβο έχει διαψεύσει τη σχετική κατηγορία της Μόσχας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα Κιέβου σε διυλιστήριο Τουαπσέ και τερματικό Κρασνοντάρ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως χτύπησε διυλιστήριο στην Τουαπσέ και τερματικό πετρελαίου στην Ταμάν του Κρασνοντάρ, προκαλώντας ζημιές σε μονάδες επεξεργασίας και δύο προβλήτες.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: «Γελοίο» το ρωσικό βίντεο για επίθεση με drone στην οικία Πούτιν

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως «γελοίο» το ρωσικό βίντεο που υποτίθεται αποδεικνύει ουκρανική επίθεση με drone κατά της κατοικίας Πούτιν, λέγοντας πως δεν υπήρξε τέτοια επίθεση και ότι το αφήγημα δεν είναι σοβαρό.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εντολή για συνέχιση δημιουργίας «ζωνών ασφαλείας» στην Ουκρανία

Ο στρατηγός Γκεράσιμοφ κάλεσε τις ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ζώνες ασφαλείας σε Σούμι και Χάρκοβο για την προστασία Κουρσκ και Μπέλγκοροντ. Οι δηλώσεις έγιναν σε επίσκεψή του στη «Βόρεια» ομάδα, χωρίς να αποκαλυφθούν ημερομηνία ή τοποθεσία.