ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Θύματα αμάχων από ουκρανικά και ρωσικά πλήγματα σε Σότσι, Ντονέτσκ και Οδησσό

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και μια δεύτερη τραυματίστηκε σοβαρά από ουκρανική επίθεση με drones στη Σότσι, δημοφιλές ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ουκρανική αεροπορική επιδρομή με drones τη νύχτα στην πόλη Σότσι, το γνωστό ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσαν σήμερα οι τοπικές ρωσικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα χτυπήθηκε από συντρίμμια drone που καταρρίφθηκε από τη ρωσική αεράμυνα, βάσει στοιχείων του περιφερειακού κέντρου διαχείρισης κρίσεων και όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα, ένας ακόμη άμαχος σκοτώθηκε στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Πρόκειται για περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που σύμφωνα με τη Μόσχα έχει ήδη προσαρτηθεί στη Ρωσία. Το ΤASS αναφέρει ότι ο άνθρωπος αυτός έχασε τη ζωή του ύστερα από ουκρανικά χτυπήματα σε κατοικημένη περιοχή.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι πάνω από 20 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, της Αζοφικής Θάλασσας και στην περιφέρεια Κρασναντάρ.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, συνεχίστηκαν και οι ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα. Οι επιδρομές αυτές σημειώθηκαν λίγες μόλις ώρες μετά τις συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών της Μόσχας και του Κιέβου στην Τουρκία, όπου, σύμφωνα με αναφορές, δεν υπήρξε ουσιαστική συμφωνία πλην της δέσμευσης για μελλοντικές ανταλλαγές αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι ρωσικές επιδρομές στόχευσαν κυρίως την Οδησσό, σημαντικό ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μικολάιφ

Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολυκατοικίες και άλλα κτίρια, με το κέντρο της Οδησσού, το οποίο αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, να υφίσταται σημαντικές ζημιές.

Ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Όλεχ Κίπερ δήλωσε πως «συλλέγονται συνεχώς πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

15 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Κίεβο και προάστια, επλήγησαν αποθήκες

Τουλάχιστον 15 νεκροί και μεγάλες πυρκαγιές από νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και τα προάστιά του. Πυκνός καπνός σκέπασε την πόλη, ενώ οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει για βαλλιστικούς πυραύλους.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drone τη νύχτα στο Κίεβο προκάλεσαν δύο νεκρούς, τραυματίες και πυρκαγιές σε αποθήκες. Παράλληλα, ουκρανική επίθεση προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη στη ρωσική Τούλα, σύμφωνα με τις αρχές.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα τραυματίες στη Μόσχα από ουκρανικές επιθέσεις με drones

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με 400 drones στη Μόσχα και τα περίχωρα, προκαλώντας τραυματισμούς και φωτιές, ενώ έπληξε εγκαταστάσεις εφοδιασμού και αποθήκες πετρελαίου. Ο Ζελένσκι τόνισε πως απαντούν στα ρωσικά πλήγματα.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Κίεβο: 1 νεκρός, 7 τραυματίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και επτά τραυματίες από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα στο Κίεβο τα ξημερώματα. Προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια, αυτοκίνητα και αποθήκες, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές σε διάφορες συνοικίες της πόλης.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο, ζημιές σε υποδομές

Νέα μαζική επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο, προκαλώντας ζημιές σε 16 σημεία. Οι επιθέσεις επεκτάθηκαν και σε υποδομές άλλων περιοχών, με αρκετούς τραυματίες, ενώ συνεχίζεται η κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσική επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο

Ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο κόστισε τη ζωή σε τρείς και προκάλεσε τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές. Ο Ζελένσκι, από το Δουβλίνο, προειδοποίησε για μεγάλη ρωσική επιδρομή και ζήτησε επαγρύπνηση.