ΓΔ: 2123.51 -0.20% Τζίρος: 164.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα εισηγείται τη δημιουργία διεθνούς ρυθμιστικού φορέα για τo Α.Ι.

Η Κίνα πρότεινε τη δημιουργία παγκόσμιου οργανισμού συνεργασίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ να καλεί σε διεθνή συντονισμό για την ασφάλεια και ανάπτυξη του τομέα.

Η Κίνα ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου οργανισμού συνεργασίας σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), όπως ανακοίνωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ. Ο Λι τόνισε την ανάγκη για ενιαία στρατηγική και κοινή δράση μεταξύ των κρατών, όσον αφορά την ανάπτυξη αλλά και την ασφάλεια στον ταχέως εξελισσόμενο αυτό τομέα.

Η τοποθέτηση αυτή διατυπώθηκε κατά την έναρξη της διεθνούς εκδήλωσης «World AI Conference» στη Σαγκάη. Ο Κινέζος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η υφιστάμενη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης σε διεθνές επίπεδο παραμένει «αποσπασματική και κατακερματισμένη». Η απουσία συντονισμού εντείνει την ανάγκη για συνεργασία, ώστε να συγκροτηθεί ένα διεθνώς αποδεκτό ρυθμιστικό πλαίσιο για τον τομέα.

Ανάγκη για διεθνή πλαίσια και εναρμόνιση στρατηγικών

Η πρόταση της Κίνας αναδεικνύει το κενό που παρατηρείται στη διεθνή κυβερνητική πολιτική για την τεχνητή νοημοσύνη. Μεγάλες οικονομίες καλούνται να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, τόσο για την προώθηση της καινοτομίας, όσο και για τη θέσπιση κανόνων που διασφαλίζουν την υπεύθυνη χρήση της ΤΝ. Το ζήτημα αφορά άμεσα όχι μόνο την τεχνολογική πρόοδο αλλά και την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα προβλέπει άνοδο τεχνητής νοημοσύνης σε 1,2 τρισ. γιουάν το 2025

Η αξία του βιομηχανικού τομέα τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει 1,2 τρισ. γιουάν το 2025, ενώ η πρόοδος στα γλωσσικά και πολυχρηστικά μοντέλα AI φέτος φτάνει έως 50%, σύμφωνα με την CAICT.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Νέοι ηθικοί κανόνες για πατέντες τεχνητής νοημοσύνης από το 2026

Από το 2026, η Κίνα εφαρμόζει αναθεωρημένο κανονισμό πατεντών με ηθικά κριτήρια για την τεχνητή νοημοσύνη, απαιτώντας συμμόρφωση με νόμους, κοινωνική ηθική και δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με την CNIPA.
Κβαντικός υπολογιστής chip
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος κβαντικός υπολογιστής στη Χεφέι διατίθεται σε ερευνητές παγκοσμίως

Ο νέος κβαντικός υπολογιστής στη Χεφέι της Κίνας, διαθέσιμος από αυτό τον μήνα σε επιστήμονες και επιχειρήσεις παγκοσμίως, λύνει προβλήματα 450 εκατ. φορές ταχύτερα από τον καλύτερο υπερυπολογιστή, σηματοδοτώντας τεχνολογική πρόοδο.
Εφαρμογές αγορών σε smartphone
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η κατανάλωση στρέφεται σε «έξυπνα» και οικολογικά προϊόντα στο Double 11

Στο φεστιβάλ "Double 11" αναδείχθηκαν εκπτώσεις και στροφή σε έξυπνα, φιλικά στο περιβάλλον προϊόντα. Το Πεκίνο εξέδωσε ειδικά ομόλογα 300 δισ. γιουάν για ανανέωση καταναλωτικών αγαθών και ενίσχυση εγχώριας ζήτησης.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πουντόνγκ: Το νέο τεχνολογικό και οικονομικό κέντρο της Σανγκάης

Το Πουντόνγκ της Σανγκάης ενισχύει τη θέση του στην τεχνολογική καινοτομία, σημειώνοντας πρόοδο σε μικροκυκλώματα, βιοϊατρική και τεχνητή νοημοσύνη, με τις εξαγωγές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων να αυξάνονται κατά 7,4% το 2025.