ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Ο Ζελένσκι διόρισε νέο διοικητή στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία

Στις 30 Αυγούστου 2024, ο Πρόεδρος Ζελένσκι απέλυσε τον προηγούμενο διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Μίκολα Ολέτσουκ. Το διάταγμα δεν διευκρίνιζε τους λόγους της απόλυσης.

Τον Αντιστράτηγο Ανατόλι Κριβονόζκο διόρισε ο Ζελένσκι ως Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας (Πολεμική Αεροπορία) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως ανέφερε το UNIAN, επικαλούμενο ανακοίνωση στο Telegram.

«Σήμερα διόρισα τον Αντιστράτηγο Ανατόλι Κριβονόζκο ως Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Και το πιο σημαντικό, στο μέλλον, η ουκρανική μαχητική αεροπορία και οι δυνάμεις αεράμυνας θα αναπτυχθούν ολοκληρωμένα και σε αποτελεσματική συνεργασία: οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το Γενικό Επιτελείο, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, οι ομάδες των εταίρων μας και επαγγελματίες και αφοσιωμένοι εμπειρογνώμονες που εύχονται στην Ουκρανία δύναμη και νίκη», σημείωσε ο πρόεδρος.

Μέχρι τώρα, ο Κριβονόζκο ήταν υπηρεσιακός διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 30 Αυγούστου 2024, ο Πρόεδρος Ζελένσκι απέλυσε τον προηγούμενο διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Μίκολα Ολέτσουκ. Το διάταγμα δεν διευκρίνιζε τους λόγους της απόλυσης. Το διάταγμα δεν παρείχε κανένα λόγο, ο πρόεδρος δήλωσε μόνο ότι «τώρα είναι η ώρα να εξαχθούν συμπεράσματα». 

Την ίδια ημέρα, ο Κριβονόζκο, ο οποίος μέχρι τότε ήταν επικεφαλής της αεροπορικής ομάδας του Κέντρου, διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες για αγνόηση αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να αγνοεί αποφάσεις ξένων και διεθνών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις, όταν εκδίδονται χωρίς τη συμμετοχή της.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιβάλει ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς συμφωνία πρέπει να επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Νέες διαβουλεύσεις ξεκινούν στις ΗΠΑ, Παρασκευή και Σάββατο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: 32 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Πάνω από 30 τραυματίες άφησαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια και τα περίχωρα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πέντε παιδιά, ενώ υπέστησαν ζημιές πολυκατοικία, σπίτι και εκπαιδευτικό ίδρυμα.