ΓΔ: 902.71 0.07% Τζίρος: 13.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:57:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
goldman_sachs
Πηγή: Shutterstock.

«Βουτιά» 35% για το παγκόσμιο ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο αναμένει η Goldman Sachs

Η Ευρώπη οφείλει να γίνει πιο γενναιόδωρη στα μέτρα στήριξης, τονίζει η Goldman Sachs και να αποδείξει πως ισχύει το «ό,τι χρειαστεί» της ΕΚΤ.

Στο… κλαμπ των απόλυτα απαισιόδοξων για την παγκόσμια οικονομία εισήλθε και η Goldman Sachs, η οποία σε έκθεση της εκτιμά ότι τα προγράμματα στήριξης 18 τρισ. δολαρίων που έχουν εφαρμοστεί ανά την υφήλιο δεν θα είναι επαρκή ώστε να αποτρέψουν τη βύθιση σε ύφεση.

Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος εκτιμά ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να συρρικνωθεί 35% στο β’ τρίμηνο του 2020, δηλαδή θα εμφανίσει συρρίκνωση τετραπλάσια σε σύγκριση με αυτή που καταγράφηκε το 2008.

Το πόσο γρήγορα θα καταφθάσει η ανάκαμψη αποτελεί ένα «ανοιχτό ερώτημα», με δεδομένο ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες. 

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs οι προσπάθειες ανά τον κόσμο να διατηρηθεί η ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι εντυπωσιακή. Ωστόσο η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει περισσότερα και συνολικά ο πλούσιος κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. 

«Η απάντηση στην Ευρώπη θα πρέπει να ανέβει βαθμίδα, μέσω μεγαλύτερης (και ιδανικά κεντρικά χρηματοδοτούμενης) δημοσιονομικής χαλάρωσης και ενός πιο αντισυμβατικού «ό,τι χρειαστεί» για να διασωθεί η  ενότητα της ευρωζώνης» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Οι πυροσβέστες συμμετείχαν μαζικά και ξεχώριζαν από τα μπλουζάκια τους που έφεραν επάνω την ονομασία του σταθμού τους ή τα ονόματα συναδέλφων τους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Moderna, embolio, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε από τον EMA η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Moderna

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού μελετήθηκαν τα δεδομένα που δείχνουν ότι η τρίτη δόση του Spikevax, χορηγούμενη 6-8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, οδήγησε στην αύξηση των αντισωμάτων στους ενήλικες, τα επίπεδα αντισωμάτων των οποίων έφθιναν.