ΓΔ: 2045.81 -0.54% Τζίρος: 253.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
Κοντινό σε ψηφιακό πίνακα τιμών σε διεθνές χρηματιστήριο μετοχών.

Παρά το θετικό κλίμα στο εξωτερικό ο Γ.Δ. υποχώρησε 0,54%

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχώρησε η Metlen και μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 5,09% δημιουργώντας προβληματισμό στους επενδυτές αλλά και πωλήσεις σε άλλες μετοχές από μοχλευμένα χαρτοφυλάκια.

Αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικές ειδήσεις από το εξωτερικό, και κυρίως από Γαλλία και ΗΠΑ, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις ξένες αγορές. 

Η αναστολή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία μπήκε στο συρτάρι και φαίνεται πως η κυβέρνηση σώζεται με αποτέλεσμα ο CAC να καταγράψει ισχυρή άνοδο άνω του 2%. Από την άλλη στις ΗΠΑ, οι προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων ενίσχυσε την επενδυτική ψυχολογία. 

Δεν ήταν όμως αρκετά τα νέα αυτά για το Χ.Α. και κατέγραψε την τρίτη μέρα υποχώρησης ο Γενικός Δείκτης, επιβαρύνοντας την τεχνική εικόνα. Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 2.045,81 μονάδες με απώλειες 0,54% και καλό τζίρο 253 εκατ. ευρώ περίπου. 

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχώρησε η Metlen και μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 5,09% δημιουργώντας προβληματισμό στους επενδυτές αλλά και πωλήσεις σε άλλες μετοχές από μοχλευμένα χαρτοφυλάκια. Ο τζίρος στη μετοχή ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ. 

Στο επίκεντρο βρέθηκε και ο ΟΠΑΠ ο οποίος κατέγραψε μικρές απώλειες αλλά είχε βελτιωμένη εικόνα σε σύγκριση με χθες. 

Στο ταμπλό του ΧΑ, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,55% και η μεσαία κεφαλαιοποίηση με οριακή πτώση 0,18%.  

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στήριξη στον Γενικό Δείκτη πρόσφερε η μετοχή της Coca Cola HBC με άνοδο 1,13%. Με κέρδη 3% έκλεισε η μετοχή της Aegean ενώ κατά 0,92% ενισχύθηκε η μετοχή της Cenergy.

Αντιθέτως η Metlen έκλεισε με απώλειες 5% και η Aktor με πτώση που ξεπέρασε το 2%. Απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι Helleniq Energy, Jumbo και ΔΕΗ, ενώ ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,51% και ο ΟΠΑΠ κατά 0,32%. Πτώση 0,95% για την μετοχή της Motor Oil και 0,27% για την ΤΙΤΑΝ.  

Με πτώση 0,17% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, με την μετοχή της Alpha Bank να σημείωσε πτώση 1,11% ενώ η Eurobank κατέγραψε άνοδο 0,39%. Η μετοχή της Εθνικής πέρασε επίσης σε αρνητικό έδαφος κλείνοντας με απώλειες 0,15% ενώ και η Πειραιώς υποχώρησε κατά 0,60%. Η Τρ. Κύπρου έκλεισε με άνοδο 0,75%, ενώ η Optima ενισχύθηκε κατά 1,64%.

Στο κλείσιμο του ΧΑ, η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, είναι διαφορετική, καθώς ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,66% στις 568 μονάδες, και ο Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 1,09% στις 5.612 μονάδες.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακές μεταβολές στις 24.233 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 2,10% στις 8.086 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακή πτώση 0,15% στις 9.438 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη έχει χάσει τα περισσότερα κέρδη και σημειώνει άνοδο μόλις 0,17% στις 15.604 μονάδες, και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,23% στις 41.972 μονάδες. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη ημέρα απωλειών στο Χρηματιστήριο, ισχυρή πίεση στον ΟΠΑΠ

Ρευστοποιήσεις σε blue chips με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.056,86 μονάδες με απώλειες -1,45%. Στις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου το βλέμμα των επενδυτών.
ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα δεδομένα για το Χρηματιστήριο: Αναβάθμιση, εκεχειρία και δασμοί

Αγωνία για την αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά το sell off της Παρασκευής. Θύελλα στις διεθνείς αγορές μετά τα νέα επεισόδια στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. Ερωτηματικά για την πορεία του χρυσού και την «νύθιση» των crypto.
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

FTSE Russell και εκεχειρία στη Γάζα έδωσαν νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο

Νέα κέρδη +0,69% για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 2.098,05 μονάδες με τις τράπεζες για άλλη μια συνεδρίαση να ξεχωρίζουν. Εντυπωσιακό ντεμπούτο των νέων μετοχών της Intralot με ρεκόρ συναλλαγών.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μια ανάσα από 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλά 10ετίας για τράπεζες

Παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τις τράπεζες βρίσκεται μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες. Σε νέα υψηλά 10ετίας ο τραπεζικός δείκτης μετά την αναβάθμιση του ΧΑ από FTSE Russell.