ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος χρηματιστηρίων διεθνώς ενόψει δεικτών και συνάντησης Τραμπ-Πούτιν

Άνοδο καταγράφουν τα παγκόσμια χρηματιστήρια, ενόψει οικονομικών δεικτών ΗΠΑ και της συνάντησης Τραμπ-Πούτιν. Στην Ασία, ο Nikkei ανέβηκε 1,71% και το γιεν ενισχύθηκε 0,45% έναντι του δολαρίου.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση σημαντικών οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ και παρακολουθούν τη διπλωματική κινητικότητα ενόψει της επικείμενης συνάντησης κορυφής στην Αλάσκα. Η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να επικεντρωθεί κυρίως στις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανοδική αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στην ασιατική αγορά, ο δείκτης Nikkei παρουσίασε άνοδο της τάξης του 1,71%. Η θετική αυτή επίδοση αποδίδεται κυρίως στη μικρή αλλά σημαντική επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο του έτους — ποσοστό μεγαλύτερο από το 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές της αγοράς. Το κλίμα παραμένει πάντως επιφυλακτικό εξαιτίας της παρατεταμένης αβεβαιότητας σχετικά με τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς.

Στην αγορά συναλλάγματος, το γιεν σημείωσε κέρδη 0,45%, καθώς η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε στα 147,10 γιεν γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδος.

Θετικό κλίμα και στις αγορές της Ευρώπης

Στο ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό τοπίο, οι δείκτες κινούνται ανοδικά ενόψει της ανακοίνωσης κρίσιμων οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ. Ο ευρω-πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρουσίαζε άνοδο 0,2% στις 10:17 (ώρα Ελλάδος).

Λίγο αργότερα, στις 10:25, μεμονωμένες αγορές όπως το Χρηματιστήριο του Λονδίνου κέρδιζαν 0,23%, της Φρανκφούρτης ενισχυόταν κατά 0,35% ενώ το Χρηματιστήριο του Παρισιού σημείωνε άνοδο 0,43%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σχέδιο Τραμπ για Ουκρανία με ρωσική ενέργεια και αμερικανικές επενδύσεις

Η WSJ αποκαλύπτει ότι το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία περιλαμβάνει αποκατάσταση ρωσικών ενεργειακών ροών, αμερικανικές επενδύσεις σε σπάνιες γαίες και αξιοποίηση 200 δισ. από παγωμένα assets.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια δεν πλήττουν την οικονομία

Ο ειδικός απεσταλμένος του Πούτιν, Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε ρωσικούς πετρελαϊκούς ομίλους δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την οικονομία, καθώς η Ρωσία θα πουλήσει λιγότερο πετρέλαιο σε υψηλότερες τιμές.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ρωσία: Πιθανολογείται διπλωματική λύση για Ουκρανία, λέει Κρεμλίνο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία είναι κοντά σε διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ο Ζελένσκι αναγνωρίζει πλέον ως βασικό θέμα τις γραμμές των μετώπων.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Δεν προβλέπεται συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας-Ουκρανίας για Ουκρανικό

Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζεται συνάντηση Ρώσων, Ουκρανών και Αμερικανών απεσταλμένων, ενώ ο Γιούρι Ουσάκοφ εξέφρασε αμφιβολίες για πιθανή ειρήνη, λόγω των ευρωπαϊκών και ουκρανικών αλλαγών στις αμερικανικές προτάσεις.