ΓΔ: 2736.73 0.99% Τζίρος: 149.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:00:01
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά σε συνέντευξη τύπου με αμερικανικές σημαίες στο φόντο.

Ρούμπιο: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ουκρανικό

Ο Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε τη Ρωσία με νέες κυρώσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία, μετά τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα που δεν έφερε αποτελέσματα, δηλώνοντας ότι «θα υπάρξουν συνέπειες».

Ότι ενδέχεται να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εφόσον δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την Ουκρανία, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο. Η δήλωση αυτή έρχεται δύο ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αλάσκα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να ακολουθήσει κάποια κοινή ανακοίνωση από τις δύο πλευρές.

Σε συνέντευξή του στο NBC, ο Ρούμπιο επισήμανε ότι «στο τέλος, αν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, θα υπάρξουν συνέπειες», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων προς τη ρωσική πλευρά

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για Ουκρανία και ενέργεια μετά τον πόλεμο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες στην Ουάσιγκτον με Αμερικανούς για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και τη μελλοντική ενεργειακή συνεργασία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Ευρώπη σαμποτάρει τα ειρηνευτικά σχέδια στην Ουκρανία, λέει ο Λαβρόφ

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι μπλοκάρει τα ειρηνευτικά σχέδια για Ουκρανία, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ κρατούν διαφορετική στάση. Επανέλαβε ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία «ανεξαρτήτως συνθηκών».
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Πιθανή σύντομα τριμερής Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ενδέχεται να γίνει σύντομα τριμερής συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας για τη σύγκρουση. Η συνάντηση θα είναι τεχνικού χαρακτήρα, ίσως στα ΗΑΕ, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες προς το παρόν.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Μόσχα δεν σκοπεύει να σταματήσει τον πόλεμο, λέει ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα διακόψει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, παρά τις εκκλήσεις για παύση των επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές. Η Ευρώπη επιδιώκει παύση για να ενισχύσει την Ουκρανία, δήλωσε.