ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ιάπωνας πρωθυπουργός συνέδριο
Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός μιλά σε διεθνές συνέδριο για την ενέργεια και τη μετάβαση σε πράσινη τεχνολογία.

Παραιτήθηκε επισήμως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σιγκίρου Ισίμπα

Υπέβαλε την παραίτησή του μετά από λιγότερο από ένα χρόνο στο αξίωμα, λόγω της απώλειας της απόλυτης πλειοψηφίας του κόμματός του.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σιγκέρου Ισίμπα, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, έχοντας παραμείνει στη θέση αυτή για λιγότερο από έναν χρόνο.

Η αποχώρησή του έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία το κόμμα του έχασε την απόλυτη πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία της χώρας, γεγονός που ενίσχυσε τις πιέσεις για αλλαγή ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης δήλωσής του, ο Ισίμπα ανέφερε: "Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου στην προεδρία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος". Με την απόφασή του αυτή, αποχωρεί από το αξίωμα του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος, θέση που παραδοσιακά συνεπάγεται και την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ιαπωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Δώρα χρυσού και ημιφορτηγά για την επίσκεψη Τραμπ

Η Ιαπωνία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει τις σχέσεις με τον Τραμπ, ο οποίος φτάνει στο Τόκιο για τριήμερη επίσκεψη, με 18.000 αστυνομικούς να διασφαλίζουν την ασφάλειά του και μια επίδειξη αμερικανικών pick-up trucks προς τιμήν του.
Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Σήμερα η υπογραφή συμφωνίας για κυβέρνηση συνασπισμού

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας υπογράφει σήμερα συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού με το Κόμμα της Ιαπωνίας για την Καινοτομία, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό, τη Σανάε Τακαΐτσι.
Κτίριο Εθνικής Δίαιτας Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαναέ Τακαΐτσι ανέλαβε την ηγεσία του κυβερνώντος LDP στην Ιαπωνία

Η Σαναέ Τακαΐτσι εξελέγη νέα ηγέτης του κυβερνώντος LDP, διαδεχόμενη τον Σιγκέρου Ισίμπα ως πρωθυπουργός. Το κόμμα δεν έχει πλειοψηφία και θα χρειαστεί συνεργασία με την αντιπολίτευση για την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας.