ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει σε εκδήλωση με φόντο τουρκική σημαία.

Ερντογάν: Παλαιστίνη, ΗΠΑ και Συρία στην ατζέντα της επίσκεψης στις ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα των "σφαγών" στη Γάζα στον ΟΗΕ και ελπίζει πως η αναγνώριση της Παλαιστίνης θα φέρει λύση δύο κρατών. Είπε επίσης ότι θα συζητήσει εμπόριο και άμυνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναδείξει το θέμα των «σφαγών του Ισραήλ στη Γάζα» στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ευρύτερη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες για την προώθηση της λύσης των δύο κρατών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα θέσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και της αμυντικής βιομηχανίας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, προγραμματίζει συνάντηση με τον Σύρο πρόεδρο Άχμεντ Αλ Σάρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκική σημαία στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Διαβουλεύσεις Χαμάς για τη νέα φάση εκεχειρίας

Ο Ιμπραήμ Καλίν, επικεφαλής της ΜΙΤ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Γάζα και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων στην κατάπαυση του πυρός.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δηλώσεις Φιντάν μετά τη σύνοδο ισλαμικών χωρών για τη Γάζα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η Άγκυρα προτίθεται να στηρίξει ενεργά διεθνείς πρωτοβουλίες για ειρήνη στη Γάζα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε αποστολή υπό τον ΟΗΕ, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για παρεμπόδιση εκεχειρίας.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καλεί ΥΠΕΞ μουσουλμανικών χωρών για το ζήτημα της Γάζας

Στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται σήμερα σύνοδος υπουργών Εξωτερικών επτά μουσουλμανικών χωρών, με στόχο την κοινή στάση για το μέλλον της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική και η ασφάλεια παραμένουν εύθραυστες, παρά την εκεχειρία.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Χακάν Φιντάν συγκαλεί σύσκεψη ΥΠΕΞ Ισλαμικών χωρών για τη Γάζα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν θα φιλοξενήσει συνάντηση αύριο στην Κωνσταντινούπολη για τις εξελίξεις στη Γάζα, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών από Τουρκία, ΗΑΕ, Ινδονησία, Κατάρ, Πακιστάν, Σ. Αραβία και Ιορδανία.
Ουρά μεταναστών προσφύγων
ΔΙΕΘΝΗ

550.000 Σύροι πρόσφυγες γύρισαν στη Συρία μετά την πτώση Άσαντ

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΣ, 550.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία μετά την πτώση Άσαντ τον Δεκέμβριο 2024, ενώ 2,4 εκατομμύρια παραμένουν στην Τουρκία. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι συνολικά 1,16 εκατ. έχουν επιστρέψει από τότε.