ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ερείπια στη Γάζα
Φώτο: Shutterstock

Γάζα: Δύο νοσοκομεία εκτός λειτουργίας μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Δύο νοσοκομεία στη Γάζα σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από βομβαρδισμούς, ενώ ισραηλινά άρματα προελαύνουν. Τουλάχιστον 25 νεκροί αναφέρθηκαν σε μία ημέρα.

Δύο νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας τέθηκαν εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας, λόγω της έντασης των ισραηλινών χερσαίων επιχειρήσεων και των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από συνεχείς βομβαρδισμούς. Παράλληλα, ισραηλινά άρματα μάχης προωθούνται βαθύτερα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το Νοσοκομείο Παίδων Al-Rantissi υπέστη σοβαρές ζημιές έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό, ενώ ισραηλινές επιθέσεις καταγράφηκαν και στην περιοχή γύρω από το Eye Hospital, με αποτέλεσμα τη διακοπή των υπηρεσιών και εκεί.

Σε σχετική ανακοίνωση υποστηρίζεται πως «οι κατοχικές δυνάμεις εσκεμμένα και συστηματικά στοχοθετούν το υγειονομικό σύστημα στο κυβερνείο της Γάζας, στο πλαίσιο της γενοκτονικής τους πολιτικής γενοκτονίας εναντίον της Λωρίδας».

Το υπουργείο σημειώνει ότι «καμία από τις εγκαταστάσεις ούτε τα νοσοκομεία δεν έχουν ασφαλείς δρόμους πρόσβασης που να επιτρέπουν σε ασθενείς και τραυματίες να φθάσουν εκεί». Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την ισραηλινή πλευρά.

Κάτοικοι της Γάζας αναφέρουν ότι ισραηλινά άρματα μάχης προωθήθηκαν περαιτέρω στην περιοχή Σέιχ Ραντουάν και στην οδό Τζάλα, στο βόρειο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία. Παράλληλα, στην περιοχή Τελ Αλ Χαουά, στο νότο της Γάζας, άρματα μάχης κινούνται προς τις δυτικές συνοικίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν οχήματα με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησαν από απόσταση, με στόχο την ανατίναξη δεκάδων κατοικιών στις δύο περιοχές.

Σε συνάντηση στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων στο Τελ Αβίβ με τον υπουργό Άμυνας, Ίσραελ Κατς, και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, Εγιάλ Ζαμίρ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ισραηλινής κυβέρνησης να εξαλείψει τη Χαμάς, να διασφαλίσει την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων και να εγγυηθεί ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Παράλληλα, παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τους περισσότερους νεκρούς να εντοπίζονται στην πόλη της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νέο βήμα προόδου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νοσοκομείο Λάρισας με πρότυπες υπηρεσίες 21ου αιώνα

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εγκαινίασε τα νέα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τονίζοντας πως είναι από τα καλύτερα της χώρας και θα βελτιώσουν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: 1.000 νέοι νοσηλευτές στο ΕΣΥ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, περίπου 1.000 νοσηλευτές θα τοποθετηθούν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Οι οριστικοί πίνακες αναμένονται 18/9, ενώ διαδικασία ένταξης στα βαρέα ξεκινά στο τέλος του έτους.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Νέες αλλαγές στο ΕΣΥ και τα επόμενα βήματα στην Υγεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στην Υγεία και στους μελλοντικούς στόχους, τονίζοντας την επιτυχία στην απορρόφηση πόρων για ανακαινίσεις νοσοκομείων και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» με 6,7 εκατ. προληπτικούς ελέγχους.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Επανεκκίνηση του ΕΣΥ τα τελευταία τρία χρόνια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκαινίασε το Κέντρο Υγείας Δικαίων στον Έβρο, στο πλαίσιο περιοδείας του για τη ΔΕΘ. Το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον ίδιο, έκανε «επανεκκίνηση» τα τρία τελευταία χρόνια και η αναβάθμιση υπηρετεί την εθνική ασφάλεια.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ώρα να αποκαλυφθεί ο ρόλος Σαλμά στη Novartis

Νέα ένταση προκάλεσε η υπόθεση Novartis, μετά τις καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Μάριου Σαλμά για απόπειρα ένταξης ως προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ και διαγραφή οφειλής 176.677 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ επί ΣΥΡΙΖΑ.