ΓΔ: 887.68 0.96% Τζίρος: 5.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:55:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μείωση 51% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει «παγώσει» την αγορά.

Σημαντικό πλήγμα στην αγορά αυτοκινήτου έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη να καταγράφουν μείωση της τάξης του 51,8%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πρόκειται για ένα ιστορικό χαμηλό ρεκόρ που έχει επιπτώσεις σε πολλούς κλάδους και στην οικονομία των περισσότερων χωρών της Ευρώπης.

Τον Μάρτιο, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 51,8% σε 853.077 οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανίας Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε όλες τις αγορές της ΕΕ. Η Ιταλία, που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη, άγγιξε το 85,4%. Στη Γερμάνια η πτώση ήταν 37,7%, στη Γαλλία 72,2% και στην Ισπανία 69,3%.

Οι πωλήσεις του Volkswagen Group μειώθηκαν κατά 43,6% το Μάρτιο, ενώ οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και PSA Group, σημείωσαν πτώση 63,7% και 66,9%, αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της BMW, μια από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που ανέφεραν αύξηση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις τους προηγούμενους μήνες, μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 39,7%, ενώ η ζήτηση για την Daimler μειώθηκε κατά 40,6%.

Η μείωση των ταξινομήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των αντιπροσώπων αυτοκινήτων στην Ευρώπη έκλεισε κατά το δεύτερο μισό του Μαρτίου, ως μέρος των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vladimir Putin
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν ζήτησε να αρχίσει η παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Gazprom, Α. Μίλερ, είπε πως η εταιρεία θα είναι έτοιμη να αρχίσει την παροχή αερίου στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, αφού ολοκληρώσει την πλήρωση των εγκαταστάσεων στη Ρωσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραγγελία - μαμούθ από Hertz για 100.000 αυτοκίνητα της Tesla

Η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που πριν από 4 μήνες ξέφυγε από την χρεοκοπία, προχώρησε στην μεγαλύτερη παραγγελία Model 3 της Tesla που έχει υπάρξει μέχρι τώρα, δεσμεύοντας το 10% της ετήσιας παραγωγής της εταιρείας του Έλον Μασκ.