ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:20
μαχητικό αεροσκάφος F-16

Η Πολεμική Αεροπορία παίρνει μέρος σε τέσσερις διεθνείς ασκήσεις

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει ταυτόχρονα σε τέσσερις διεθνείς ασκήσεις σε Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βουλγαρία με αεροσκάφη F-16 και C-27J, ενισχύοντας την ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητά της.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας ενισχύει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε τέσσερις διεθνείς ασκήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνει μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Volfa 2025» με τέσσερα αεροσκάφη F-16 της 337 Μοίρας, που διεξάγεται στη γαλλική αεροπορική βάση Mont de Marsan από 22 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, συμμετέχει στην άσκηση NATO Tiger Meet 2025 με τέσσερα F-16 της 335 Μοίρας στην αεροπορική βάση Beja της Πορτογαλίας, από 19 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, η Πολεμική Αεροπορία θα λάβει μέρος στο Tactical Leadership Programme με τέσσερα F-16 της 341 Μοίρας στην ισπανική βάση Los Llanos, Albacete, από 11 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου, καθώς και στην άσκηση European Spartan Exercise 2025 με αεροσκάφος C-27J στην αεροπορική βάση Bezmer της Βουλγαρίας, από 22 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.

Η ταυτόχρονη συμμετοχή στις παραπάνω διεθνείς ασκήσεις υπογραμμίζει τις αυξημένες δυνατότητες και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενισχύοντας τον ουσιαστικό της ρόλο στην αποτρεπτική ισχύ της χώρας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας παρών στην υπογραφή δωρεάς για νέα Μοίρα Ικάρων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα δώσει χαιρετισμό στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για νέα Μοίρα Ικάρων την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 10:00 π.μ., στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποστράτηγος Ν. Σιαλμάς».
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή άσκηση Πολεμικής Αεροπορίας με την Ιταλική ΠΑ

Συνεκπαίδευση Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδας και Ιταλίας πραγματοποιήθηκε στις 23 και 30 Απριλίου 2026 στα FIR Αθήνας και Ρώμης με F-16, Rafale, EF-2000 και F-35, ενισχύοντας την επιχειρησιακή συνεργασία και ετοιμότητα.
Μαχητικό αεροσκάφος HAF F-16V
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε η άσκηση «Ηνίοχος 2026» στη βάση της Ανδραβίδας

Ξεκίνησε η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2026» στην Ανδραβίδα και θα διαρκέσει έως 20 Μαρτίου, υπό την επίβλεψη του Σχολείου Όπλων Τακτικής με στόχο την πλήρη κάλυψη όλων των αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Νίκος Δένδιας σε παρέλαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Παρών σε εκδήλωση του ΓΕΑ για την κοινωνική προσφορά της ΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα παραστεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στην αεροπορική βάση Ελευσίνας, σε εκδήλωση του ΓΕΑ με θέμα «Η κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας».
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια πάνε μαζί με την άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Στόκερ, τόνισε τις άριστες ελληνοαυστριακές σχέσεις, τη σημασία του ορεινού τουρισμού και την ανάγκη για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα.