ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
Σημαίες κρατών έξω από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η Νότια Κορέα ανησυχεί για τη ρωσο-βορειοκορεατική στρατιωτική συνεργασία

Ο ΥΠΕΞ της Ν. Κορέας Τσο Χιουν εξέφρασε σε Λαβρόφ τη σοβαρή ανησυχία για τη στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας και καταδίκασε την παροχή βοήθειας από Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την έντονη ανησυχία της Σεούλ για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Τσο Χιουν, στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεατικού ΥΠΕΞ.

Η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Νότια Κορέα καταδίκασε τη στρατιωτική βοήθεια που φέρεται να παρέχει η Βόρεια Κορέα στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτών και της προμήθειας όπλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Απορρίφθηκε η πρόταση Ρωσίας-Κίνας για αναβολή κυρώσεων στο Ιράν

Η πρόταση Ρωσίας-Κίνας για εξάμηνη αναβολή κυρώσεων στο Ιράν απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, με μόνο 4 υπέρ και 9 κατά. Οι κυρώσεις επανέρχονται τα μεσάνυχτα, καθώς κατηγορείται η Τεχεράνη για παραβίαση της συμφωνίας του 2015.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεν αποχωρούμε από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ξεκαθάρισε πως το Ιράν δεν θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών, παρά τις κυρώσεις. Τόνισε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα αφορά ειρηνική χρήση και τα αμυντικά δικαιώματα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα.