ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Πομπέο: Η Τεχεράνη θα λογοδοτήσει για την εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου

«Το Ιράν θα λογοδοτήσει για αυτό που έκανε», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χωρίς να διευκρινίσει πώς.

Το Ιράν θα «λογοδοτήσει» για την εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου, μια ενέργεια που έρχεται σε «αντίθεση» με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Οι Φρουροί της Επανάστασης, μια τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με τις ΗΠΑ «εκτόξευσαν σήμερα έναν δορυφόρο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

«Οι Ιρανοί ισχυρίζονταν πάντα ότι αυτά τα "δορυφορικά" προγράμματα ήταν αποσυνδεδεμένα από οποιαδήποτε στρατιωτική πτυχή, ότι ήταν καθαρά εμπορικά προγράμματα», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Η σημερινή εκτόξευση αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο εμείς στις ΗΠΑ», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας συγκεκαλυμμένα στρατιωτικά προγράμματα. «Το Ιράν θα λογοδοτήσει για αυτό που έκανε», προειδοποίησε χωρίς να διευκρινίσει πώς.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την «επιτυχημένη» εκτόξευση του πρώτου στρατιωτικού δορυφόρου της, δύο μήνες μετά την αποτυχία να θέσει σε τροχιά έναν επιστημονικό δορυφόρο.

Ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος του Ιράν, ο Noor βρίσκεται τώρα σε τροχιά 425 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης στον ιστότοπό τους.

Η εκτόξευση γίνεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμένο περιπολικό Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ

Φορτηγό παρέσυρε πλήθος σε πορεία υπέρ Ιράν στο Λος Άντζελες

Φορτηγό ενοικίασης έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε σε πορεία υποστήριξης για το Ιράν στο Λος Άντζελες. Άγνωστο παραμένει αν υπήρξαν θύματα ή αν το περιστατικό ήταν εσκεμμένο, σύμφωνα με το KNBC.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις, αναφέρουν ακτιβιστές

Περισσότεροι από 500 νεκροί και 10.000 συλλήψεις καταγράφονται σε δύο εβδομάδες διαδηλώσεων στο Ιράν, σύμφωνα με την οργάνωση HRANA. Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα στοιχεία, ενώ κάνουν λόγο για ξένη υποκίνηση των ταραχών.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ, 116 καταγεγραμένοι νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Τραμπ ότι παρέμβαση των ΗΠΑ θα φέρει αντίποινα κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων. 116 νεκροί στις διαδηλώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει κομμένη.