ΓΔ: 2034.46 0.13% Τζίρος: 165.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με φόντο τη σημαία του Ισραήλ και βιβλιοθήκη.

Νετανιάχου: Υποστηρίζω το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα, δηλώνει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός

Ο Νετανιάχου στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, απειλώντας ότι αν η Χαμάς το απορρίψει, το Ισραήλ "θα τελειώσει τη δουλειά", ενώ τόνισε την ανάγκη για ασφάλεια και αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε την υποστήριξή του στο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον κ. Νετανιάχου, το συγκεκριμένο σχέδιο δίνει τη δυνατότητα στο Ισραήλ να επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους. "Όλοι οι όμηροί μας, οι ζωντανοί και οι νεκροί, θα επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα. Η Χαμάς θα αφοπλιστεί. Η Γάζα θα αποστρατιωτικοποιηθεί. Το Ισραήλ θα διατηρήσει την ευθύνη της ασφάλειας εκεί, συμπεριλαμβανομένης μιας περιμέτρου ασφαλείας, για ένα χρονικό διάστημα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν η Χαμάς απορρίψει το σχέδιο ή επιχειρήσει να το μπλοκάρει, το Ισραήλ θα "τελειώσει τη δουλειά μόνο του".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Οι οικογένειες ομήρων χαιρετίζουν το αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα

Το Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων στην Γάζα χαιρέτισε το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τη Χαμάς για την αποδοχή της συμφωνίας, τονίζοντας τη σημασία της για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: «Χωρίς αλλαγές, καμία συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα»

Ο Νετανιάχου τόνισε από την Ουάσινγκτον ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα έχει ρόλο στη Γάζα χωρίς ριζικές αλλαγές, όπως προβλέπει το σχέδιο Τραμπ, ενώ η διοίκηση της Γάζας δεν θα ανήκει ούτε στη Χαμάς ούτε στην Παλαιστινιακή Αρχή.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γάζα είναι «πολύ κοντά», δίπλα στον Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, μετά από συνάντηση με τον Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας τη μέρα ως μία από τις ωραιότερες του πολιτισμού.
Πανοραμική Γάζας πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Θετική υποδοχή στην αμερικανική πρόταση για τη Γάζα

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ υποστήριξε την πρόταση 20 σημείων του Τραμπ για τη Γάζα, τονίζοντας σε ανάρτησή του ότι η ειρήνη Παλαιστινίων-Ισραηλινών είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα και ανάπτυξη της περιοχής.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αισιοδοξία για συμφωνία Γάζας μετά τη συνάντηση με Νετανιάχου

Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν ειρηνευτικό σχέδιο για τη Γάζα και εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξή του. Θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 20:15 ώρα Ελλάδας.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι επίκειται συμφωνία για τη Γάζα

Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με τη Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ θα συζητήσει ειρηνευτικό σχέδιο με τον Νετανιάχου και συνομιλεί με ηγέτες του Κατάρ.