ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
Σφύρα δικαστηρίου τοποθετημένη πάνω στην αμερικανική σημαία, σύμβολο της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στις ΗΠΑ

Ένας 64χρονος, καταδικασμένος για διπλή δολοφονία το 1990, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στη Φλόριντα. Φέτος στις ΗΠΑ έχουν γίνει 34 εκτελέσεις, οι περισσότερες με ένεση, αλλά και με εισπνοή αζώτου ή εκτελεστικό απόσπασμα.

Στη Φλόριντα εκτελέστηκε την Τρίτη ένας 64χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για διπλή δολοφονία το 1990.

Ο Βίκτορ Τζόουνς είχε λάβει την ποινή της εσχάτης των ποινών για τη δολοφονία του 67χρονου Τζέικομπ Νέστορ και της 66χρονης συζύγου του, Ματίλντα Νέστορ. Το έγκλημα διαπράχθηκε λίγο μετά την έναρξη της εργασίας του Τζόουνς στο κατάστημα του ζευγαριού.

Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε με θανατηφόρα ένεση και ήταν η 13η στη Φλόριντα από την αρχή του έτους. Σε εθνικό επίπεδο, έχουν καταγραφεί φέτος 34 εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ: 28 με θανατηφόρες ενέσεις, τέσσερις με εισπνοή αζώτου και δύο από εκτελεστικό απόσπασμα, αμφότερες στη Νότια Καρολίνα.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Σε τρεις ακόμη πολιτείες, την Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την Πενσιλβάνια, εφαρμόζεται μορατόριουμ στην εκτέλεσή της, σύμφωνα με εντολές των κυβερνητών τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδίκη δικαστού για παρεμπόδιση σύλληψης μετανάστη

Αμερικανίδα δικαστής κρίθηκε ένοχη για παρεμπόδιση αρχών, επειδή βοήθησε μετανάστη να αποφύγει σύλληψη. Αντιμετωπίζει έως 5 χρόνια φυλάκιση. Η ποινή θα ανακοινωθεί αργότερα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Γουατεμάλα: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων προς ΗΠΑ

Η αστυνομία της Γουατεμάλας συνέλαβε 14 μέλη του κυκλώματος «Λος Μοϊσές», που διακινούσε μετανάστες προς τις ΗΠΑ μέσω Μεξικού. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες εμπορίας ανθρώπων, σύστασης συμμορίας και ξέπλυμα χρήματος.
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Επικείμενη εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα, ΗΠΑ

Ένας 58χρονος που καταδικάστηκε σε θάνατο για πέντε φόνους το 1987 στη Φλόριντα, πρόκειται να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση σήμερα στις 6 μ.μ., με την υπόθεση να αποτελεί τη 19η εκτέλεση στην πολιτεία για το 2024.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε δύο δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που συμμετείχαν σε έρευνα για το Ισραήλ, προκαλώντας άμεση αντίδραση από το ΔΠΔ, το οποίο καταδίκασε την αμερικανική απόφαση.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

8 χρόνια φυλακή στον πρώην υπεύθυνο νεκροτομείου του Χάρβαρντ για εμπόριο οργάνων

Ο πρώην διευθυντής νεκροτομείου του Χάρβαρντ καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης για εμπορία οργάνων και λειψάνων. Η σύζυγός του έλαβε ποινή ενός έτους για μεσολάβηση στην πώληση κλεμμένων οργάνων.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Απελαθείς Σαλβαδοριανός μετανάστης ελεύθερος μετά από απόφαση δικαστηρίου

Ο Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία, μετανάστης από το Ελ Σαλβαδόρ που είχε απελαθεί άδικα από τις ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος από την ICE μετά από εντολή δικαστηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του και αμερικανικά ΜΜΕ.