Φώτο: Shuttertsock

Κρατική βοήθεια για να επιβιώσει ζητά η Lufthansa

Καθώς τα αεροπλάνα της Lufthansa παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών, ο γερμανικός αεροπορικός κολοσσός καταγράφει κάθε ώρα άπωλειες ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Καθώς η Lufthansa καταγράφει κάθε ώρα απώλειες ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με τα αεροπλάνα της να παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τομέα Υπηρεσιών  (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) VER.DI, Κριστίνε Μπέλε, ζητά κρατική υποστήριξη για την κλονισμένη οικονομικά αεροπορική εταιρεία. 

«Η Lufthansa δεν έχει καμία ελπίδα χωρίς κρατική οικονομική στήριξη. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία», είπε, σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας  "Bild". Γι αυτό και ζητά ταχεία παρέμβαση: «Το κράτος πρέπει τώρα να υποστηρίξει τον όμιλο, με κάποιας μορφής συμμετοχή. Ο όμιλος συμπεριφέρθηκε καλά στους συνεργάτες του στο παρελθόν. Θα ήταν εντελώς αδικαιολόγητο να αφήσουμε μια τέτοια εταιρεία να καταστραφεί», είπε η Μπέλε, η οποία είναι και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Lufthansa, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσε στην "Bild" ότι διεξάγονται αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις με τον όμιλο για πιθανή κρατική βοήθεια. Η Lufthansa στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε ότι κλείνει την θυγατρική της German Wings, ενώ και οι Swiss και Austrian, στις οποίες κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συζητούν ήδη με τις κυβερνήσεις της Ελβετίας και της Αυστρίας αντίστοιχα, προκειμένου να λάβουν κρατική ενίσχυση.

«Κάθε ώρα χάνουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ από τα αποθέματα ρευστότητάς μας - μέρα και νύχτα, εβδομάδα με εβδομάδα και μάλλον μήνα προς μήνα», είχε τονίσει στις αρχές του μήνα ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της εταιρίας, η οποία εξυπηρετεί αυτή την περίοδο λιγότερους από 3.000 επιβάτες την ημέρα. Πριν από την κρίση, ο αριθμός των επιβατών για την Lufthansa έφθανε τους 350.000 ημερησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ