ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φωτογραφίζεται μπροστά από σημαίες Ουκρανίας και Γερμανίας.

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει χάος με επιθέσεις σε υποδομές

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να προκαλέσει χάος στην Ουκρανία πλήττοντας τις ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές, ενώ προειδοποιεί για πιθανές ελλείψεις βενζίνης στη Ρωσία λόγω ουκρανικών επιθέσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να προκαλέσει χάος στην Ουκρανία, εντείνοντας τις επιθέσεις της σε ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές.

Όπως δήλωσε σε ομάδα μέσων ενημέρωσης, με δηλώσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο στόχος της Μόσχας είναι «να ασκήσει ψυχολογική πίεση στους ανθρώπους πλήττοντας ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές».

Ο Ζελένσκι επισήμανε επίσης ότι τα ουκρανικά πλήγματα με μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ελλείψεις βενζίνης στη Ρωσία έως και 20%.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, οι δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποίησαν εγχώριας παραγωγής πυραύλους Neptune και Flamingo στις πρόσφατες επιθέσεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 1.550 επιδρομές σε ενεργειακούς στόχους στις περιοχές Τσερνίχιβ, Σούμι και Πολτάβα τον περασμένο μήνα, ωστόσο μόνο 160 από αυτές ήταν επιτυχημένες.

Παράλληλα, πέντε άτομα τραυματίστηκαν και λιμενικές καθώς και ενεργειακές υποδομές υπέστησαν ζημιές από ρωσική επίθεση στη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια της Οδησσού, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Όλεχ Κίπερ.

Η επίθεση προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές και πυρκαγιά σε εμπορευματοκιβώτια με φυτικά έλαια και πέλετ ξύλου, όπως γνωστοποίησε ο Κίπερ μέσω Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας: Στα πέντε χρόνια η φονικότερη σύγκρουση Ευρώπης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή το Φεβρουάριο του 2022, διανύει το πέμπτο έτος. Οι ανθρώπινες απώλειες παραμένουν αδιευκρίνιστες, λόγω της συνεχιζόμενης βίας και εμπόλεμων συγκρούσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Τόνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν με τα διαθέσιμα αμυντικά μέσα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Βουλγαρία

Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση από drones στη βουλγαρική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικούς στόχους σε λιμάνια, μεταξύ αυτών και φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού στο Τσορνομόρσκ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα σε δύο ουκρανικά πλοία και λιμάνια στην Οδησσό

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πλήγματα σε δύο ουκρανικά φορτηγά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, εγκαταστάσεις καυσίμων στο Τσορνομόρσκ και υποσταθμό ρεύματος στο Χάρκοβο, αναφέροντας ότι όλοι οι στόχοι είχαν στρατιωτική χρήση.