ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χαρτονομίσματα και κέρματα γιουάν
Κινεζικά γιουάν σε χαρτονομίσματα και κέρματα για άρθρα οικονομικών και αγορών.

Η Κίνα κατέγραψε άνοδο 4% στο εξωτερικό εμπόριο το εννεάμηνο του 2025

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας ανήλθε στα 33,61 τρισ. γιουάν το εννεάμηνο 2025, με τις εξαγωγές να αυξάνονται 7,1% και τις εισαγωγές να παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες.

Αύξηση της τάξης του 4% σημείωσε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας σε γιουάν κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025, φτάνοντας τα 33,61 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 4,06 τρισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Το ποσοστό αύξησης ξεπέρασε το 3,5% που είχε καταγραφεί στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

Οι εξαγωγές αγαθών παρουσίασαν ετήσια άνοδο 7,1%, διαμορφούμενες στα 19,95 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 2,41 τρισεκατομμύρια ευρώ). Αντίθετα, οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 13,66 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,65 τρισεκατομμύριο ευρώ), σημειώνοντας οριακή μείωση 0,2%.

Ειδικά για τον Σεπτέμβριο, τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές αγαθών κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8%, αγγίζοντας τα 4,04 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 490 δισεκατομμύρια ευρώ). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση που έχει καταγραφεί εντός του 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα με επίκεντρο το εμπόριο και το Ιράν

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί επίσημα την Κίνα από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο Ιράν και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 14,3% άνοδος στα έσοδα κατανάλωσης την Πρωτομαγιά

Κατά τη διάρκεια των φετινών διακοπών της Πρωτομαγιάς στην Κίνα, τα έσοδα από πωλήσεις σε τομείς κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 14,3% ετησίως, με τον τουρισμό, τη διασκέδαση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό να σημειώνουν σημαντική άνοδο.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου Μαρκόπουλου με την κινεζική Γκουανγκάν για εμπορική ανάπτυξη

Ο Δήμος Μαρκόπουλου υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική Γκουανγκάν, για ενίσχυση εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, προώθηση τοπικών προϊόντων και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στις δύο πόλεις.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άραβες επενδυτές αναζητούν συνεργασίες στην αγορά καταναλωτικών ειδών

Στο περίπτερο της Συρίας στη 6η CICPE, ο Ντονγκ Τσινγκιάν παρουσίαζε παραδοσιακά αραβικά σαπούνια που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες. Η έκθεση φιλοξένησε πάνω από 3.400 εμπορικές επωνυμίες από 60 χώρες και περιοχές.