ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροσκάφος Airbus A320neo
Το νέο Airbus A320neo σε δοκιμαστική πτήση κάτω από καθαρό ουρανό.

Αναγκαστική προσγείωση Airbus A320 στην Αγία Πετρούπολη λόγω βλάβης

Αεροσκάφος Airbus A320 που εκτελούσε πτήση Αγία Πετρούπολη–Μπακού προσγειώθηκε εκτάκτως λόγω βλάβης στο σύστημα προσγείωσης. Το αεροδρόμιο ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις.

Ένα αεροσκάφος τύπου Airbus A320, το οποίο εκτελούσε πτήση από την Αγία Πετρούπολη προς το Μπακού, πραγματοποίησε κατεπείγουσα προσγείωση στην πόλη της αναχώρησής του, εξαιτίας δυσλειτουργίας στο σύστημα προσγείωσης. Την πληροφορία μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο Πούλκαβα, το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός μεταξύ των 162 επιβαινόντων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία επιβεβαίωσε μέσω Telegram πως αεροσκάφος με προορισμό το Μπακού προχώρησε σε κατεπείγουσα προσγείωση στις 03:40 τοπική ώρα, που συμπίπτει με την ώρα Ελλάδας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι πτήσεις ανεστάλησαν προσωρινά, χωρίς να διευκρινίζεται ο τύπος του αεροσκάφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία σταματά τις πτήσεις προς Ιράν και Ισραήλ

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν όλες τις πτήσεις προς Ιράν και Ισραήλ λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Οι πτήσεις προς χώρες του Κόλπου θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο λόγω αλλαγής διαδρομών.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν drones κοντά στη Μόσχα, έκλεισε το Βνούκοβο

Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σήμερα καθ’ οδόν προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν. Το αεροδρόμιο Βνούκοβο ανέστειλε τη λειτουργία του, ενώ οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς για drone από Βαλτικές χώρες

Η Καναδή ΥΠΕΞ Ανίτα Άναντ διέψευσε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι οι χώρες της Βαλτικής επιτρέπουν τη χρήση του εναέριου χώρου τους από ουκρανικά drone κατά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση της Μόσχας.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι και Πούτιν με επίσημο δείπνο και κινεζική όπερα στο Πεκίνο

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δειπνήσουν με πάπια Πεκίνου, ζαμπόν Τζινχουά και άλλα εδέσματα, υπό τους ήχους όπερας του Πεκίνου και της «Λίμνης των Κύκνων», σύμφωνα με το TASS.