ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
Φώτο: Shutterstock

Ο Ισραηλινός πρέσβης: Επονείδιστη η άποψη της Χάγης για την UNRWA

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής Ντάνι Ντανόν χαρακτήρισε «επονείδιστη» τη γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ για την UNRWA, κατηγορώντας τον οργανισμό για στήριξη της Χαμάς. Το δικαστήριο ζητά στήριξη της Ισραήλ στις προσπάθειες αρωγής.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντανόν, χαρακτήρισε ως «επονείδιστη» τη συμβουλευτική γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ σχετικά με την UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Ντανόν, «επιρρίπτουν την ευθύνη στο Ισραήλ για το ότι δεν συνεργάζεται με όργανα του ΟΗΕ... Θα πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους. Αυτά τα όργανα έγιναν βάση αναπαραγωγής για τρομοκράτες. Πάρτε για παράδειγμα την UNRWA... έναν οργανισμό που υποστήριξε τη Χαμάς για χρόνια».

Το πάνελ των 11 δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου ανακοίνωσε σήμερα πως το Ισραήλ οφείλει να στηρίζει τις προσπάθειες αρωγής που παρέχουν τα Ηνωμένα Έθνη στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Μόνο η διπλωματία οδηγεί σε λύση για το πυρηνικό ζήτημα του Ιράν

Το ΣΑ του ΟΗΕ συνεδρίασε για τη μη διάδοση πυρηνικών και το Ψήφισμα 2231, με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ φέτος υπήρξε ένταση λόγω του μηχανισμού «snapback» και διαφωνιών για τις κυρώσεις και τις αρμοδιότητες του ΣΑ.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρώμη επιθυμεί παραμονή στρατού της στον Λίβανο μετά την αποχώρηση ΟΗΕ

Η Ιταλία θα διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στον Λίβανο και μετά την αποχώρηση της UNIFIL το 2026, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας τη δέσμευση στη διεθνή υποστήριξη της περιοχής.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ανησυχία για εποικισμούς και ανθρωπιστική κρίση σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Ο ΟΗΕ καταγράφει ρεκόρ προώθησης ισραηλινών εποικισμών και δραματική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, καλώντας σε πλήρη εφαρμογή της εκεχειρίας και του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα επανέλαβε τη στήριξή της στη λύση των δύο κρατών.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η GHF διακόπτει την αποστολή της στη Γάζα με στήριξη Ισραήλ-ΗΠΑ

Η GHF, στηριζόμενη από ΗΠΑ και Ισραήλ και επικρινόμενη από ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις, ανακοίνωσε το τέλος της αποστολής της στη Γάζα μετά τη διανομή 187 εκατ. γευμάτων σε αμάχους, εν μέσω έντονου διεθνούς σκεπτικισμού.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Βελτίωση στην παροχή τροφίμων στη Γάζα μετά την εκεχειρία

Στη Γάζα συνεχίζει να μπαίνει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια μετά την εκεχειρία του Οκτωβρίου, αλλά παραμένει ανεπαρκής για τις μεγάλες ανάγκες, ειδικά με τον κίνδυνο καταστροφής τροφίμων λόγω βροχών, αναφέρει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.