Φώτο: Shutterstock

Δάνεια πέντε δισ. ευρώ για τη στήριξη της Renault ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Πέρασαν» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα γαλλικά μέτρα στήριξης προς την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, ύψους 5 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει την αναγκαία ρευστότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» γαλλικά μέτρα στήριξης του ομίλου Renault ύψους 5 δισ. ευρώ με τη μορφή εγγυημένων δανείων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

«Αυτά τα 5 δισ. ευρώ γαλλικών εγγυημένων δανείων θα βοηθήσουν τη Renault να αποκτήσει τη ρευστότητα που χρειάζεται επειγόντως. Η Renault είναι σημαντικός ευρωπαϊκός κατασκευαστής αυτοκινήτων που απασχολεί άμεσα 73.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη. Κάνει έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της επόμενης γενιάς που η εξέλιξή τους είναι σημαντική για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ. 

Συνεργαστήκαμε στενά με τη Γαλλία για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η στήριξη θα τεθεί σε εφαρμογή όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού.

Η Renault υποχρεώθηκε να κλείσει σχεδόν όλες τις γραμμές παραγωγής της και τις δράσεις των πωλήσεών της εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Παρά τα σημαντικά μέτρα εξοικονόμησης και παρότι έθεσε το 90% του προσωπικού της σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, η παρούσα κρίση προκαλεί ακόμη σημαντική επιδείνωση του κεφαλαίου κίνησης και της χρηματοροής.

Η Renault ζητάει κρατικές εγγυήσεις για να διασφαλίσει πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας ρευστότητα από τους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ποιες είναι οι προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων

Παρά τις δυσκολίες στην υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξακολουθούν να ξοδεύουν απίστευτα ποσά για να ξεκινήσουν οι προσπάθειες που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, μετά το πρώτο lockdown.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οπλοστάσιό της κατά των «γιγάντων» της ψηφιακής τεχνολογίας

Οι εταιρείες που είναι γνωστές με το ακρώνυμο GAFA (Google, Amazon, Facebook και Apple) είναι «υπερβολικά μεγάλες για να μην μας απασχολούν», σημείωσε ο Επίτροπος, σύμφωνα με τον οποίο η ΕΕ «χρειάζεται καλύτερη επίβλεψη» αυτών των εταιρειών,
ΔΙΕΘΝΗ

Μπροστά στο φάσμα του lockdown, χώρες και πόλεις σε όλη την Ευρώπη

«Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου πρέπει να χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού στην Ευρώπη», όπου τα νέα κρούσματα είναι πλέον περισσότερα από εκείνα του Μαρτίου και του Απριλίου, προειδοποίησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ.