ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ζητούν οι Γερμανοί βιομήχανοι

Για την ταχύτητα ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, ο επικεφαλής του BDI Ντίτερ Κεμπφ, προέβλεψε ότι το προ κρίσης επίπεδο δεν θα επιτευχθεί πριν από το 2022.

Να παρουσιάσει πολιτικό σχέδιο για τη σταδιακή επαναλειτουργία της βιομηχανίας, το αργότερο έως τις 6 Μαΐου, ζητούν από την κυβέρνηση οι Γερμανοί βιομήχανοι.

«Κάθε εβδομάδα με κλειστή την οικονομία κοστίζει ένα μεσαίο διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μήνες και προκαλεί τεράστιες απώλειες για την ευημερία και μόνιμες ζημιές στην οικονομία και στην κοινωνία», δηλώνει στις εφημερίδες του Ομίλου Funke ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ντίτερ Κεμπφ.

Οι πολιτικοί θα πρέπει να εργαστούν, προκειμένου να διασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό και όσο γίνεται πιο αξιόπιστα την επανεκκίνηση, τόνισε ο κ. Κεμπφ, επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις, μετά την επόμενη συνάντηση της Καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 6 Μαΐου, «θέλουν να γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν μετά με ποια βήματα θα συνεχιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή». 

Στόχος θα πρέπει να είναι ένας «δεσμευτικός ορίζοντας» σχεδιασμού, πρόσθεσε και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις, θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας προκειμένου η επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους να γίνει χωρίς προβλήματα για την υγεία των εργαζομένων. 

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, την ταχύτητα ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, ο επικεφαλής του BDI προέβλεψε ότι το προ κρίσης επίπεδο δεν θα επιτευχθεί πριν από το 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Robert Habeck, Germany, Economy, Germania, Oikonomia
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποιήσεις από Γερμανία για την πιθανότητα νέας παγκόσμιας ύφεσης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ρ. Χάμπεκ τόνισε από το Νταβός πως αν δεν υπάρξει επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία, θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια σταθερότητα.