ΓΔ: 2009.81 -0.19% Τζίρος: 123.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:20:36
Καπνός πάνω από Βηρυτό
Πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό από κτίρια της Βηρυτού, Λίβανος, κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Νεκρός στον Λίβανο από ισραηλινό πλήγμα, λένε οι αρχές

Ισραηλινή επίθεση σε αυτοκίνητο στη νότια περιοχή της Τύρου, Λιβάνου προκάλεσε έναν νεκρό και έναν τραυματία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ το Ισραήλ απειλεί κλιμάκωση κατά της Χεζμπολάχ παρά την κατάπαυση πυρός.

Ένα νέο ισραηλινό πλήγμα σημειώθηκε σήμερα στον νότιο Λίβανο, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου μέσα σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το περιστατικό έρχεται ενώ το Ισραήλ διαμηνύει την πρόθεσή του να εντείνει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ, της φιλοϊρανικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Παρά τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός από τον Νοέμβριο του 2024, το Ισραήλ συνεχίζει να εξαπολύει τακτικές επιθέσεις σε προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το σημερινό πλήγμα είχε ως στόχο αυτοκίνητο στην περιοχή της Τύρου, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και έναν τραυματία.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε σχολείο, προκαλώντας πανικό μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ani. Η ένταση στην περιοχή παραμένει υψηλή, με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές και στον άμαχο πληθυσμό.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι προσπαθεί να «εξοπλιστεί εκ νέου», ενώ ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς επέκρινε τον Λιβανέζο πρόεδρο για «κωλυσιεργία» σχετικά με τον αφοπλισμό της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος Ζοζέφ Αούν επανέλαβε πρόσφατα την πρότασή του για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η ισραηλινή πλευρά δεν έχει απαντήσει και «συνεχίζει τις επιθέσεις». Η Χεζμπολάχ εμφανίζεται αποδυναμωμένη μετά τον τελευταίο πόλεμο με το Ισραήλ, ενώ οι ΗΠΑ αυξάνουν τις πιέσεις στις λιβανικές αρχές για τον αφοπλισμό της, μία απαίτηση που η ισλαμιστική οργάνωση απορρίπτει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιστροφή 45 σορών Παλαιστινίων στη Γάζα, λέει η Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ παρέδωσε 45 σορούς Παλαιστινίων στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης πυρός. Για κάθε νεκρό Ισραηλινό όμηρο που επιστρέφει, το Ισραήλ δίνει 15 σορούς Παλαιστινίων.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Δύο νεκροί από νέα ισραηλινά πλήγματα

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν στον νότιο Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα, ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξουδετέρωση στελέχους της Χεζμπολά. Ένας εξ αυτών επλήγη από drone ενώ οδηγούσε στο χωριό Τουλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ANI.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ χτυπά ξανά «τρομοκρατικές υποδομές» της Χεζμπολά στο Νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, στοχοποιώντας υποδομές της Χεζμπολά στην περιοχή Ναμπάτια, κατηγορώντας το κίνημα για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και αναδιοργάνωση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Ζοζέφ Αούν ζητά διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Ζοζέφ Αούν δήλωσε πως πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την επίλυση των διαφωνιών, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν επιτεύχθηκε συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με τη μεσολάβηση ΗΠΑ και ΟΗΕ.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επιδρομή στο Λίβανο: Νεκρός ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ

Ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο σκότωσε δύο άτομα, ανάμεσά τους έναν επιζήσαντα προηγούμενης έκρηξης, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Το Ισραήλ δήλωσε ότι εξουδετέρωσε σημαίνον στέλεχος της Χεζμπολάχ, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας.