ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έκρηξη στη Γάζα
Εικόνα καταστροφής από αεροπορική επίθεση στη Γάζα, υπογραμμίζοντας τον ανθρώπινο αντίκτυπο των συγκρούσεων.

Γάζα: Ισραηλινά πυρά προκάλεσαν νεκρό και τραυματία Παλαιστίνιους

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τοπικές υγειονομικές αρχές. Τα περιστατικά σημειώθηκαν στο Μπουρέιτζ και στη Χαν Γιουνίς.

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων, σύμφωνα με τοπικές πηγές των υπηρεσιών υγείας.

Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι υγείας στη Γάζα, ο θάνατος σημειώθηκε στην ανατολική πλευρά του προσφυγικού καταυλισμού Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, διασώστες επιβεβαίωσαν ότι ο τραυματισμός του δεύτερου Παλαιστίνιου προήλθε από πυροβολισμούς στη δυτική περιοχή της Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η κατάσταση παραμένει εύθραυστη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ενώ ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα Ισραηλινοί κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προς τη Χαμάς

Δώδεκα Ισραηλινοί και μια εταιρεία κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προϊόντων, όπως τσιγάρα, iPhones και ανταλλακτικά προς τη Χαμάς στη Γάζα από το 2025, καθώς και για παροχή βοήθειας σε εχθρό εν καιρώ πολέμου, ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: 18 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα, μπλοκαρισμένες οι διελεύσεις

Στους 18 ανήλθαν οι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά. Το Ισραήλ ανέστειλε τη διέλευση ασθενών στη Ράφα, ενώ τα χτυπήματα έγιναν στη Γάζα και στη Χαν Γιούνις, μετά από επίθεση εναντίον στρατιωτικών.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η Παλαιστινιακή Αρχή εκτός διακυβέρνησης Γάζας μετά τον πόλεμο

Ο Νετανιάχου δήλωσε στον Αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα συμμετάσχει σε καμία περίπτωση στη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τον πόλεμο, παρά το αμερικανικό σχέδιο για ειρήνη στην περιοχή.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Γουίτκοφ με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ενώ προετοιμάζεται συνάντηση ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα, παρουσία κινδύνων για τις περιφερειακές εξελίξεις.