ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρατείνεται για 5 χρόνια η θητεία 3 Ευρωπαίων Εισαγγελέων ομόφωνα

Με ομόφωνη απόφαση του Κολλεγίου Ευρωπαίων Εισαγγελέων ανανεώθηκε για πέντε χρόνια η θητεία των τριών εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Αθήνα, οι οποίοι συνεχίζουν να διερευνούν σημαντικές υποθέσεις, όπως οι παράνομες επιδοτήσεις.

Με ομόφωνη απόφαση του Κολλεγίου Ευρωπαίων Εισαγγελέων, ανανεώθηκε για πέντε χρόνια η θητεία των τριών εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων στο γραφείο της Αθήνας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου, Χαρίκλεια Θάνου και Διονύσης Μουζάκης θα συνεχίσουν να υπηρετούν στη Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα. Η απόφαση ελήφθη με την ψήφο και των 24 μελών του Κολλεγίου, διασφαλίζοντας τη συνέχιση των ερευνών σε σημαντικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αυτή που αφορά τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι τρεις εισαγγελείς, σε συνεργασία με εισαγγελείς εφετών, έχουν συγκεντρώσει μεγάλο όγκο στοιχείων για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων. Διαθέτουν πλήρη και σε βάθος γνώση για την υπόθεση, η οποία απασχολεί έντονα την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Παράλληλα, το γραφείο των εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων διαχειρίζεται και άλλες ανοιχτές υποθέσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Οι υποθέσεις αυτές σχετίζονται με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας τον ρόλο της στην καταπολέμηση της οικονομικής εγκληματικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πωλήσεις υδρογονανθράκων 320 δισ. στην ΕΕ παρά τις κυρώσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από το 2022 πούλησε στην Ευρώπη υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισ. δολαρίων, παρά τις κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Φέτος οι εξαγωγές προς την ΕΕ έφτασαν τα 21,3 δισ. δολάρια.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Νέα διαπραγματευτικά κεφάλαια με Ουκρανία και Μολδαβία ανοίγουν αύριο

Η ΕΕ ανοίγει αύριο Τρίτη νέα κεφάλαια διαπραγματεύσεων με Ουκρανία και Μολδαβία, ένα σημαντικό βήμα για την ένταξή τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ξεκινά νέα φάση συνομιλιών με Ουκρανία μετά τη ψήφιση νόμου

Η Ουκρανία περιμένει αύριο από την ΕΕ έγκριση για τη δεύτερη και τρίτη φάση ένταξης. Η βουλή ενέκρινε νόμο που δίνει περισσότερα δικαιώματα στις μειονότητες, ανοίγοντας τον δρόμο για επίλυση διαφορών με την Ουγγαρία.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 20 Νοεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου

Στις 20 Νοεμβρίου θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες Κόστα, φον ντερ Λάιεν και Μπέρναμ στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης και τη συνεργασία στην ευρωπαϊκή ειρήνη και ασφάλεια.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Δεν παίζουμε με τα οικονομικά – Ερωτήματα από Ν. Παππά

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Μαρκόπουλος τόνισε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης ακολουθούν ευρωπαϊκούς κανόνες και είναι κοστολογημένες, απαντώντας στον Νίκο Παππά που κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για ακοστολόγητες διατάξεις.