ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά σε διεθνές φόρουμ, πιθανότατα στα Ηνωμένα Έθνη.

ΟΗΕ: Ανησυχία ΓΓ για επίσκεψη Νετανιάχου στη Συρία

Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε «ανησυχητική» την επίσκεψη Νετανιάχου σε ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία. Καλεί το Ισραήλ να σεβαστεί τη συμφωνία του 1974 για αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Ανησυχία προκαλεί η σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ισραηλινά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ σε δημοσιογράφους, «αυτή η πολύ δημόσια επίσκεψη είναι αν μη τι άλλο ανησυχητική». Ο ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ να τηρήσει τη συμφωνία απεμπλοκής του 1974, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ουδέτερης ζώνης στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ προς Ισραήλ και Χεζμπολάχ: Σταματήστε τώρα τον πόλεμο στον Λίβανο

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ να συμφωνήσουν σε κατάπαυση πυρός στον Λίβανο, τονίζοντας ότι η περιοχή χρειάζεται ισχυρά κράτη και όχι ένοπλες οργανώσεις, εκφράζοντας την ελπίδα για ειρηνικό Λίβανο.
Ισραηλινοί στρατιώτες έρημος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μεγάλη σημασία στη στρατιωτική παρουσία στη ζώνη Συρίας

Ο Νετανιάχου τόνισε τη μεγάλη σημασία της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Συρίας, υπογραμμίζοντας την προστασία των συμμάχων Δρούζων και της ασφάλειας του Ισραήλ μετά την πτώση του Άσαντ το 2024.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Θετική η υιοθέτηση του σχεδίου Τραμπ από το ΣΑ του ΟΗΕ για Γάζα

Το γραφείο του Νετανιάχου χαιρετίζει το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα, εκφράζοντας πίστη ότι θα φέρει ειρήνη μέσω αποστρατιωτικοποίησης. Καλεί γείτονες να στηρίξουν την απομάκρυνση της Χαμάς και την αποκατάσταση σχέσεων.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Αούν ζητά από τις ΗΠΑ στήριξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου κάλεσε τις ΗΠΑ να ενισχύσουν τη στήριξή τους μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ για διαρκή ειρήνη, με στόχο τον έλεγχο του στρατού στον νότο και τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, εν μέσω αντιδράσεων της οργάνωσης.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Απόρριψη συμφωνίας με το Ισραήλ από τον πρόεδρο της Βουλής

Ο Ναμπίχ Μπερί, πρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου και σύμμαχος της Χεζμπολάχ, άσκησε κριτική στη συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ, προειδοποιώντας για διχασμό και δυσκολίες εφαρμογής. Υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου ΗΠΑ-Ιράν.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.