ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα

Αναμένεται νέα παράδοση σορού Ισραηλινού ομήρου από τη Γάζα σήμερα

Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ θα παραδώσουν σήμερα στις 16:00 στη Λωρίδα της Γάζας τη σορό ενός ακόμη Ισραηλινού ομήρου, 26η από τις συνολικά 28 που βρίσκονταν στη Γάζα.

Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδας τη σορό ενός ακόμη ομήρου που κρατείτο από Παλαιστίνιους μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την κριτική που άσκησε το Ισραήλ για την καθυστέρηση της παράδοσης.

Με την παράδοση αυτή, ο συνολικός αριθμός των σορών ομήρων που έχουν επιστραφεί από τη Γάζα ανέρχεται σε 26 από τις συνολικά 28 που παρέμεναν στην περιοχή.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο οργανώσεων, «οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς και οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ θα παραδώσουν τη σορό ενός από τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους, που βρέθηκε στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας».

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε κατηγορήσει την Ισλαμική Τζιχάντ για παραβίαση της εύθραυστης εκεχειρίας στη Γάζα, λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση της σορού που η οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε τη Δευτέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση για στοχοποίηση στελεχών Χαμάς παντού

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας απείλησε με στοχοποίηση ηγετών της Χαμάς στο εξωτερικό, λέγοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να πεθάνει ήσυχα. Φέρεται να σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα από ισραηλινό πλήγμα.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν online το ντοκιμαντέρ «NAZA» από Νοέμβριο, λέει ο Αμπραχάμ

Το ντοκιμαντέρ «NAZA», που δίνει φωνή σε Ισραηλινούς στρατιωτικούς για θανάτους αμάχων στη Γάζα, θα κυκλοφορήσει δωρεάν online τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης του μετά τις αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Ο βασιλιάς Ιορδανίας καταγγέλλει το Ισραήλ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, μιλώντας στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ σε Γάζα, Δυτική Όχθη και νότια Συρία ως «περιφερειακή απειλή» και τόνισε ότι δοκιμάζει τα όρια που θέτει το διεθνές δίκαιο.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Tο Ισραήλ ικανοποιήθηκε από τη συμφωνία για την Χαμάς

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας πως αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τη Μέση Ανατολή και επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά τον πλήρη αφοπλισμό της Χαμάς στη Μεσόγειο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αποκάλεσε «τέχνασμα» την ανακοίνωση της Χαμάς για διάλυση κυβέρνησης στη Γάζα, λέγοντας ότι χωρίς αφοπλισμό, κάθε διοίκηση θα υπακούει στη Χαμάς, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.