ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, μιλάει σε συνέντευξη τύπου με φόντο ευρωπαϊκές σημαίες.

Κ. Κάλας: Ο ρωσικός στρατός πρέπει να περιοριστεί για να λήξει ο πόλεμος

Η Κάγια Κάλας δήλωσε πως πρέπει να περιοριστεί ο ρωσικός στρατός και ο προϋπολογισμός του για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι μια ειρηνευτική συμφωνία απαιτεί παραχωρήσεις από τη Ρωσία.

Την ανάγκη περιορισμού του ρωσικού στρατού και του στρατιωτικού προϋπολογισμού της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία υπογράμμισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, Κάγια Κάλας.

Η Κάλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επισήμανε πως «αν θέλουμε να αποτρέψουμε τη συνέχιση αυτού του πολέμου, τότε στην πραγματικότητα θα πρέπει να περιορίσουμε τον ρωσικό στρατό και τον στρατιωτικό τους προϋπολογισμό». Παράλληλα, τόνισε ότι κάθε ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει παραχωρήσεις από τη ρωσική πλευρά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν προτείνει νέες κινητές δορυφορικές υπηρεσίες στην ΕΕ

Η Κομισιόν προτείνει νέο καθεστώς αδειοδότησης για κινητές δορυφορικές υπηρεσίες στην ΕΕ μετά το 2027, με αξιοποίηση της ζώνης 2 GHz για κρατικές, εμπορικές και αμυντικές επικοινωνίες, ενισχύοντας ασφάλεια και ανταγωνισμό.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λεμεσό ο Γ. Γεραπετρίτης για το άτυπο ΥΠΕΞ της ΕΕ με επίκεντρο Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Στη Λεμεσό βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης για την 'Άτυπη Συνάντηση ΥΠΕΞ της ΕΕ υπό κυπριακή προεδρία, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Συνέδριο σε αίθουσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση για τη «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη» στο Μουσείο Ακρόπολης

Στο Μουσείο Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε συνέδριο για τη «Φιλική προς το Παιδί Δικαιοσύνη», με τη συμμετοχή σημαντικών αξιωματούχων και την παρουσίαση καινοτόμων προγραμμάτων για παιδιά και ανηλίκους παραβάτες.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία απειλεί Αρμενία με διακοπή φθηνού πετρελαίου αν στραφεί στην ΕΕ

Η Ρωσία προειδοποίησε την Αρμενία ότι θα διακόψει ή θα αναστείλει τις συμφωνίες για φθηνό πετρέλαιο και αέριο αν συνεχίσει τη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουνίου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζημία άνω των 4,5 εκατ. ευρώ από κύκλωμα επιδοτήσεων

Ζημιά άνω των 4,5 εκατ. ευρώ υπέστησαν ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο από εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με ψευδείς δηλώσεις αγροτικών επιδοτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ συνολικά κατηγορούνται 334.