ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Φ

Ουκρανία: Πλήγμα ουκρανικού στρατού σε ρωσικό εργοστάσιο πυραύλων

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό εργοστάσιο στην Τσουβάσια, το οποίο παράγει εξαρτήματα για πυραύλους και drones, όπως τα Kometa για Shahed, Iskander-M και Kalibr, στην πόλη Τσεμποκσάρι.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής εξοπλισμού πλοήγησης και εξαρτημάτων για πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, στην περιοχή της Τσουβάσια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόχος ήταν το εργοστάσιο «VNIIR-Progress» στην πόλη Τσεμποκσάρι.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγει «μονάδες τύπου Kometa», που χρησιμοποιούνται σε drones καμικάζι Shahed αλλά και στα πυραυλικά συστήματα Iskander-M και Kalibr, όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο.

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο εργοστάσιο, σημειώνοντας ότι ξέσπασε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Δημοκρατίας της Τσουβάσια, Όλεγκ Νικολάεφ, δήλωσε στο BBC ότι το Τσεμποκσάρι δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, με δύο κτίρια κατοικιών να έχουν υποστεί ζημιές και δύο άτομα να έχουν τραυματιστεί. Ωστόσο, δεν έκανε αναφορά σε πλήγμα στο εργοστάσιο.

Πηγή: BBC

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές υποδομές αφήνουν δεκάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές σε Οδησσό, Χερσώνα και Ντονέτσκ, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα και θέρμανση, ενώ συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με 300 drones και 37 πυραύλους σε Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατήγγειλε ότι πάνω από 300 drones και 37 πυραύλους εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον ουκρανικών υποδομών, με διακοπές στη λειτουργία εγκαταστάσεων αερίου στην Πολτάβα, υπογραμμίζοντας καθημερινές επιθέσεις στις ενεργειακές δομές.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται αύριο στο Αμπού Ντάμπι οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν στο Αμπού Ντάμπι για να συζητήσουν το εδαφικό ζήτημα, χωρίς να καταγραφεί πρόοδος. Οι συνομιλίες συνεχίζονται αύριο, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρή ενεργειακή κρίση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Ντονμπάς στο επίκεντρο της τριμερούς Ουκρανίας - Ρωσίας - ΗΠΑ

Στο Αμπού Ντάμπι συζητούν σήμερα οι εκπρόσωποι Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ το ζήτημα της ανατολικής Ουκρανίας, με τον Ζελένσκι να τονίζει πως το Ντονμπάς είναι κεντρικό θέμα και απορρίπτει τις ρωσικές προτάσεις για παγωμένα κεφάλαια.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Τριμερής συνάντηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα στα ΗΑΕ

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά από «ωφέλιμες» συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Γουίτκοφ στη Μόσχα, σύμφωνα με τον σύμβουλο Γιούρι Ουσακόφ.